Menu 

To što ste dobili novog člana porodice ne znači da godišnji odmor treba da provedete u stanu, pod klima uređajem, ali svakako znači da će vam za odmor biti potrebno pomno planiranje i nešto drugačija organizacija jer ovoga puta na prvom mestu treba da bude beba i njena sigurnost.

Bebina koža je puno delikatnija i tanja nego kod odraslih te zbog toga puno lakše izgori i dolazi do iritacija. Čak i tamnopute bebe mogu izgoreeti na suncu te i njihova koža zahteva posebnu negu da do toga ne bi došlo. Ono što je verovatno najveći problem jeste što bebe ne mogu reći da im je prevruće i ne mogu se skloniti u hlad bez pomoći odraslih tako da od vas ovisi da li će doći do opekotina ili neće.

Da biste izbegli moguće nezgode na suncu trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko veoma važnih saveta te ako ih budete ispoštovali sigurno neće biti nikakvih problema.

8383185621_fc5edf4465_z

  • Bebe mlađe od šest meseci ne bi trebalo da budu izložene direktnoj sunčevoj svetlosti jer su podložne toplotnom udaru. Izbegavajte da izvodite bebu napolje između 10 i 14 časova i imajte na umu da pelena preko kolica neće biti od pomoći već samo zatvorena, prozračna prostorija.
  • Čuvajte bebu hladu koliko god je moguće, sa sobom na plažu uvek nosite suncobra ili se stacionirajte ispod nekog drveta. Na taj način štitite bebu od UV zraka za 50 odsto.
  • Obucite bebu u laganu, prozračnu garderobu dugih rukava i nikako ne zaboravite šeširić širokog oboda.
  • Kreme protiv sunčanja se mogu nanositi bebama mlađim od šest meseci, ali samo na manje delove kože uključujući lice, leđa, ruke, zadnji deo vrata, vrhove ušiju i prstiju na nožicama.
  • Bebu namažite kremom 15-30 minuta pre nego što izađete napolje i imajte na umu da nijedna krema nije u potpunoti vodootporno bez obzira na to šta na njoj piše i ako je dete u odi, kremom je mažite na svakih pola sata. Ako je beba u hladu verovatno će se i u tom slučaju znojiti pa je dovoljno da je mažete kremom na svaka dva sata.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar