Menu 

Iako to nije ništa senzacionalno, u poslednjih nekoliko dana Internet su preplavile fotografije majki koje doje svoje bebe. Hoće li brelfie nadmašitit selfie i zašto se diže tolika prašina?

Ruku na srce, ovakve fotografije nisu apsolutno nikakva novost i sve majke na svetu imaju bar jednu fotku na kojoj doje svoju bebicu. To je zaista poseban čin koji svakako želimo sačuvati kao uspomenu makar u vidu fotografije.

Ali, u današnje vreme viralnih trendova ni najbezazlenija stvar ne može proći bez da joj se prikači prikladni naziv kojim bi bio potaknut novi trend. Ovoga puta to je “belfie”. Razlog zbog koga su ove fotografije dospele u žižu javnosti jeste taj što je Facebook odlučio povući sa ove društvene mreže sve fotografije na kojima majke doje svoje bebe radi kršenja pravila o golotinji ili čega već. To je bilo sasvim dovoljno da se kod majki širom sveta probudi revolt pa su one odlučile napraviti malu revoluciju na taj način pokazujući kako cenzura ovakvih fotografija dojenje stigmatizuje i stavlja u seksualnu konotaciju.

sačuvaj

U dojenju nema ništa opsceno niti sramno da bi ga trebalo skrivati od očiju javnosti, dojenje je jedno od najlepših iskustava koje žena može da doživi. Kako je moguće da upravo takve fotografije budu cenzurisane?

Mnoge majke širom sveta su na internetu obajvile svoje “brelfije” u znak solidarnosti i podrške svim majkama koje doje, a isto su učinile i neke selebriti mame.

sačuvaj2

Ono što je nama najneverovatnije u celoj ovoj priči jeste činjenica da nam sa naslovnih strana svakodnevno “mašu” fotografije golišavih manekenki i modela, jer pobogu, “seks prodaje”, a s druge strane fotografije dojenja se etiketiraju kao uvredljive.

Ne možemo, a da se ne zapitamo – kuda to ide ovaj svet.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar