Menu 

Moramo priznati da se roditeljsvo danas uveliko razlikuje od onoga kako su ljudi decu vaspitavali pre 20 godina, pa se isto taku razlikuje i način kažnjavanja. Postoje roditelji koji detetu za kaznu daju da gleda televizor umesto da se igra na tabletu ili računaru. Šta vi mislite o tome?

U najnovijoj studiji koju je objavio studio Miner & Co učetsvovalo je 800 roditelja čija deca više vole koristiti tablete i druge uređaje od televizora i postavljana su im pitanja vezana za vreme koje njihovo dete provodi za ekranima. Dokazano je da deca u čijim kućama pored televizora postoje i drugi mobilnu uređaji više vole da koriste tablete, telefone ili računare, ali ono što je posebno privuklo pažnju istraživača je sledeća izjava.

13235511974_ce89ece2e7_z

Gotovo svaki drugi roditelj je izjavio da u trenucima kada dete zasluži kaznu oni im oduzmu tablet, ali im dopuštaju da umesto toga gledaju televizor. U tim porodicama gledanje televizora se doživljava kao kazna.

Ostali podaci nisu toliko šokantni kao ovaj, a govore sledeće: u čak 58 odsto ovih porodica dete poseduje sopstveni tablet, a 56 odsto roditelja je potvrdilo da nije neuobičajeno da dete u isto vreme koristi više uređaja, dok je 41 odsto roditelja izjavilo da bi njihovo dete pre odabralo tablet nego slatkiš.

U današnje vreme je potpuno normalno da i klinci prate moderne tehologije i sasvim je očekivano da će uvek pre odabrati tablet nego televzor, ali kažnjavati decu da im dopuštate gledanje televizora nije baš najsretnija opcija, složićete se. Ma koliko oni to potencirali, budite uvereni da im prelezak sa tableta na televizor ne pada toliko teško i sigurno nije dovoljno efikasna kazna. Deca će uvek voleti ekrane i to ne treba da vas toliko brine, ali ako ih zasluženo kažnjavate onda im ukinite sve tehnologije i one moderne i one nešto starije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar