Menu 

Zima, sneg i hladno vreme nužno ne znače dosadu, vreme provedeno ispred televizora ili računara. Donosimo vam nekoliko zimskih aktivnosti kojima ćete sigurno zabaviti i sebe i svoje klince.

Činjenica je da su toplija godišnja doba puno jednostavnija kad je u pitanju osmišljavanje zabavnih aktivnosti. Ponekad samo možemo biti na suncu i da nam bude zabavno. Zimi nam je potrebno više mašte da bismo zabavili svoju decu ali i sebe.

Vanjske aktivnosti

To što je napadao sneg ne znači da treba da se zatvorite u kuću i ne izlazite osim u slučaju nabavke namirnica i posla. Dobro se zabundajte, u termos boci ponesite topao čaj i krenite na sneg.

Ako imate dvorište skupite materijal koji vam se krije po dvorištu, složite ga u obliku malog skrovišta pa ih obložite snegom tako da napravite iglu. Ovaj projekat će jako razveseliti vašu decu, sigurno će ubiti nekoliko sati vremena, izmoriti vas,  nakon čega ćete svi spavati snom pravednika.

dreamstime_s_34754713

Proučavajte pahulje. Izađite napolje dok pada sneg i ponesite šarene šalove i kape na kome će se pahulje jasno videti. Ako imate povećalo, ponesite ga i pustite klince da kažu svoja zapažanja.

Ako su vam deca dovoljno velika povedite ih na pešačenje do obližnjeg brda. Ponesite kameru ili fotoaparat pa zabeležite sve etape puta, a kasnije možete napraviti i mali spomenar od fotografija.

Zabavne aktivnosti u kući

Pored filmskih večeri, pečenja kolača i igranja društvenih igara postoji još nekoliko načina da se zabavite u kući, a koji ne uključuju paljenje računara i televizora.

dreamstime_s_11094824

Napravite hranilicu za ptice. Pronađite najjednostavniji projekat na internetu ili na našem sajtu (“Plastična flaša kao hranilica za ptice”), pribavite materijal i krenite. Deca sigurno neće odbiti da rade ovo posebno kad im kažete da će na taj način pomoći gladnim ptičicama tokom zime.

Organizujte trku Sneška Belića. Umotajte svoje ukućane toalet papirom tako da budu potpuno beli, kao Sneško Belić, stavite im i kape, šal, metlu i neka trka krene. Ne zaboravite ni na nagrade.

Napravite tvrđavu. Uz pomoć stolova, stolica, jastuka i prekrivača napravite tvrđave koje će činiti vaše kraljevstvo. Imenujte kralja, kraljicu, dvorske lude i prepustite mašti.

dreamstime_s_17279285

Ako ste stalno planirali da napravite organizaciju starih fotografija i sve ih složite u albume, zima je pravo vreme za to. Uključite sve ukućane, raspoređujte fotografije po temama, razgovarajte i šalite se na njihov račun. Deca će biti oduševljena kad im budete pričali dogodovšine kad su bili bebe.

I na samom kraju organizujte potragu za blagom, sakrijte neki predmet u kući i napišite smernice na papiriće koji će predstavljati tragove, a koji vode do blaga.

Želimo vam zabavnu zimu!

Piši!
Širi dalje!
1 komentar
  1. Said Maghribi

    yes snow

Napišite komentar