Menu 

Ako su vam deca dovoljno porasla da uživaju i učestvuju u prazničnim aktivnostima, a opet su dovoljno mala da ih te aktivnosti ne nerviraju, evo nekoliko saveta kako da započnete prazničnu tradiciju u kojoj ćete uživati sa vašom decom.

Svi mi praznike pamtimo po sitnicama koje smo radili sa našim roditeljima kad smo bili mali. Od pečenja kolača do kićenja jelke, sve su to one dragocene uspomene koje nam se urežu u sećanje. Nemojte ni vi svoju decu uskratiti za divne uspomene i napravite vašu malu porodičnu tradiciju koja će iz godine u godinu veseliti vaše klnce.

dreamstime_s_21922268

Pecite kolače

Deca uživaju u pripremi kolača i opravdanom pravljenju nereda u kuhinji. A, kako i ne bi? U tom slučaju im je dozvoljeno ono što inače nije, mese testo, razbacuju brašno, ližu ostatke krema sa metlica miksera ili posuda za mućenje i još pomažu da se napravi nešto ukusno, slatko i jestivo. Pronađite recepte za interesantne kolačiće i keksiće u čijoj pripremi će deca moći aktivno učestvovati i organizujte praznično takmičenje u ukrašavanju keksića, obezbedite i nagradu, da sve bude kako treba. Ovome će se deca sigurno radovati iz godine u godinu.

Ukrašavanje

Zimsko vreme je savršeno za zabavne aktivnosti i projekte koje možete raditi u vašoj kući, posebno u pretpraznično vreme. Ukrasite kuću, ali ne tradicionalnim ukrasima koje kupujemo u radnjama već ukrasima koje ćete sami izraditi zajedno sa klincima. U našoj rubrici „Uradi sam – praznici i proslave“ pronaći ćete sjajne ideje, od kuglica sa otiskom ruke vaše dece, pa do jestivih dekoracija stola. Pripremite sav materijal i odvojite jedan dan u godini za pravljenje Novogodišnjih i Božićnih ukrasa.

dreamstime_s_3440647

Zabavite se

Ne zaboravite da tokom ovih zabavnih aktivnosti pustite veselu muziku, plešete i budete opušteni sa svojom decom. Nemojte im nametati pritisak da to što naprave mora biti savršeno, nemojte biti nervozni s njima, već imajte strpljenja i u potpuno se posvetite zabavi. Nema veze što se brašno prosulo po podu ili što je lepak završio na stolu, praznici su!

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar