Menu 

Sve dugogodišnje veze imaju uspone i padove, probleme koji mogu iskrsnuti svakog časa. Naučite kako da se nosite s njima pre nego dignete ruke od vaše ljubavi.

Bez obzira koliko ste dugo u vezi ili braku postoje neka osnovna pravila koja bi trebalo da se poštuju, ali nije ih uvek tako lako primeniti u praksi. Ojačajte svoju vezu i sve dobre stvari – zabava, sex, poverenje, biće bolji nego ikad.

Recite glasno šta volite

Dosada, rutina i svakodnevni problemi mogu ugasiti iskru među partnerima.

Obratite pažnju na male stvari, pohvalite nove cipele vaše drage, primetite novu frizuru. Zahvalite se vašem mužu što pomaže oko kuće, recite mu da je baš zgodan u toj majici. Čini se besmisleno, ali mnogo znači, nakon nekog vremena veza će se razbuktati kao na samom početu, jer tako sve i počinje, malim znacima pažnje i udvaranjem.

Moć dodira

Ljudski dodir oslobađa endorfin i čini srećnijim onog koji prima dodir i koji dodiruje. Držite se za ruke kad ste napolju, obrišite jedno drugom lice nekon jutarnjeg umivanja. Poljubac u leđa ili iza uha i prolazak prstima kroz kosu probudiće stare emocije.

Kako se gradi ova veza?

Za početak podržavajte vašeg partnera u svemu, ne pričajte o vašim intimnim stvarima nikome ukoliko mu/joj smeta. Ne dopustite ničemu da poremeti “vaše” vreme.

Obavežite se jedno drugom da ćete svakog dana najmanje pola sata razgovarati o svojim planovima i snovima i ne zapustite intimni život.

Ne okrivljujte jedno drugo

Kad smo ljuti najlakše upiremo prstom i krivimo jedno drugo za loše stvari. Krenite od sebe, zapitajte se da li ste vi negde pogrešili, promenite sebe pre nego okrivite partnera.

Opuštajte se

Da biste bili zadovoljni u vezi morate za početak biti zadovoljni sobom. Obezbedite si “svoje” vreme, koje ćete provesti onako kako najviše volite. Da li je to opuštajuća masaža, vreme sa prijateljima, čitanje knjige ili šetnja potpuno je nebitno.

svadjaSvađajte se pošteno

Konflikti i povremene svađe su apsolutno normalna stvar u svakoj vezi. Svađe mogu biti zdrav način da sagledate svog partnera na potpuno drugačiji način. Ipak, gledajte da smirite gestikulaciju, pokušate saslušati jedno drugo, izbegavate reči nikad i zauvek, a ako vidite da ne možete naći zajedničko rešenje objavite primirje i nastavite pričati o problemu kad budete hladnijih glava.

Ne ustručavajte se svađati, a i kažu da je sex posle svađe uvek bolji.

Pravo vreme za raspravu

Nikad ne započinjite svađu ukoliko ste umorni ili gladni, ako imate neku zamerku pričekajte neke bolje okolnosti inače će se izroditi nešto mnogo ružnije.

Slušajte

Ovo je najjednostavniji, ali i najmoćniji korak u očuvanju veze. Pričajte manje, slušajte više.

Ne prekidajte jedno drugo, ne nudite rešenje i ne branite se pre nego do kraja poslušate šta partner ima da vam kaže.

Piši!
Širi dalje!
4 komentara
 1. Šta kada žena zvoca? Kako to utiče na vezu? - LifePress magazin

  […] (Pročitajte više o tajnama koje će spasiti vašu vezu) […]

 2. Kako da privučete i zadržite “Gospodina Pravog”?

  […] koje o vama možda nikada neće saznati. Neke stvari mu povremeno otkrivajte, ali nikada sve. (Pročitajte i 7 tajni koje će očivati vašu […]

 3. Da li zvocate? Kako to utiče na vezu? | LifePress magazin

  […] (Pročitajte više o tajnama koje će spasiti vašu vezu) […]

 4. Da li ste u “toksičnoj” vezi? Provjerite! | Yeah!

  […] Ukoliko ste se pronašli u ovih 12 tačaka, vrijeme je da popričate sa stručnjacima ili prijateljem, porodicom. Oni vam mogu dati novi ugao gledanja, novi uvid. Da li ste vi jednim dijelom krivi za ovakvo stanje? Da li se stvari mogu popraviti? Ponovo morate da raščistite sa sobom ko ste, šta želite, trebate i kako da se riješite te “toksičnosti”. (A tajne očuvanja i “njegovanja” veze pročitajte ovdje) […]

Napišite komentar