Menu 

Umesto da vam savetujemo gde na more ili koji kupaći kostimi su moderni ovo leto mi vam savetujemo kako da organizujete kućnu zabavu za kišne večeri. Jun nam je zakazao.

Vreme je neočekivano loše i hladno za ovo doba godine, pa treba da smišljamo posebne aktivnosti da zabavimo sebe i svoju decu jer se napolje ne može. Tu smo mi da vam predložimo nekoliko zabavnih predloga za kišne večeri.

Potraga za blagom

Organizujte potragu za blagom u vašoj kući. Napišite na papiriću zagonetke koje će deca morati rešavati, a koje će ih dovesti do skrivenog blaga. Neka blago bude ujedno i nagrada za klince, omiljeni slatkiš ili neka igračkica.

Opuštajuća kupka

Kad ste zabavili decu i spremili ih na spavanje napravite sebi opuštajuću kupku, zapalite sveće, stavite mirisne soli (koje možete napraviti i sami) pustite opuštajuću muziku … uz zvuke kišnih kapi ovo će biti prava mala idila.

Napravite porodičnu knjigu recepata

…jer kad biste inače imali vremena za ovako nešto? Prikupite sve stare recepte vaše bake, prepišite ih u novu svesku ili ceduljice sa receptima zalepite. Kad ste završili prepisivanje bacite se na ukrašavanje i pisanje beleški o svakom receptu.

Kampovanje

Jer, ko kaže da kampovanje mora biti vanjska aktivnost? Ovo može biti sjajna zabava za kišne večeri. Ako imate šator jednostavno ga raširite u vašem dnevnom boravku pevajte, pričajte strašne priče. Ako nemate šator, improvizujte i napravite šator od čaršafa.

Pecite kolačiće

Ovo je uvek savršeno zabavna aktivnost za kišne večeri. Eksperimentišite, napravite više vrsta keksića, uključite celu porodicu u akciju, neka svako odabere svoju omiljenu vrstu i baci se na posao. Istražite recepte LifePress magazina i sigurni smo da ćete naći inspiraciju.

Napravite filmski festival

Neka svako od ukućana odabere po jedan film koji ćete gledati, a kasnije ocenjujte filmove i proglasite pobednika. Nikako ne zaboravite omiljene grickalice.

Napravite čajanku

Izvucite fini  porcelan, pripremite više vrsta čajeva, zalogajčiće i naravno lepe manire i krenite na finu čajanku. Klincima napravite toplu čokoladu i dopustite im da oni odrede listu gostiju. Fino se izražavajte, uspravno sedite i ne zaboravite podići mali prstić ipak je to fina čajanka.

Napravite kućni welness

Napravite pilng za tvrde pete, sameljite zobene pahuljice, pomešajte ih sa malo hidratantne kreme, šakom mlevene kafe, smeđeg šećera, kašikom meda i malo đumbira. Utrljajte ovaj piling na stopala, ostavite da deluje neko vreme. Možete ga držati u frižideru i do nedelju dana, a koristite ga za piling celog tela.

Kišne večeri za zbližavanje

Ma koliko nam izgledalo da nam kišne večeri uskraćuju zabavu, od njih možete napraviti divnu porodičnu zabavu, i upamtite, računari, igranje igrica i konzola nikako nisu opcija. Pustite mašti na volju i provedite kvalitetno vreme sa vašom decom i porodicom.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar