Menu 

Mislite da će vaše dete nositi pelene i kada krene u srednju školu? Sve ste pokušali da ga “privolite” na tutu? A da probate ove nove trikove? Zabavni su, a pomažu.

Slikovnice i crtaći

Odvedite mališana u dečiju knjižaru. Neka izabere slikovnice koje mu se najviše dopadaju, koje će moći čitati samo ako ode na tutu. Sličan trik možete uraditi i sa crtanim filmom.

Magične tute

Danas među bebi opremom možete pronaći mnoštvo zanimljivih noša. Neke “pevaju”, a neke svetle kada dete obavi nuždu. Mnogi roditelji tvrde da se to pokazalo kao dobra stvar.

Boje

Možete se igrati sa bojama. Kada se dete, recimo, pomokri da se voda u noši pretvori u plavu ili narandžastu boju. (Stavite u nošu boje za hranu)

Iznenađenje

Nagradite i hvalite dete prvih par sedmica. Kada obavi nuždu možete mu pokloniti, recimo, kesicu iznenađenja u koju ćete staviti keskiće ili neku igračku. Posle će samo pohvale biti dovoljne, a nakon nekog vremena ostaće navika.

Pelene su nestale

Recite detetu da je ostalo još malo pelena i da će ih ubrzo nestati i da nećete više kupovati. U narednih par dana mu pokazujte kako je pelena sve manje i da će tuta postati obavezna.

Piši!
Širi dalje!
5 komentara
 1. Olja Tmusic via Facebook

  Nista od ovog ne pomaze….cak naprotiv…..samo upornost…strpljenje i nikako dugo sedenje deteta na nosu, razgledanje slikovnica, bojenje vode i tome slicno….jer dete ne sedi tu zbog zabave…

 2. Ida Cadjenovic via Facebook

  kod nas je nona …

 3. Daniel Ivana Šokac via Facebook

  pa nosa,nona i slicno:)

 4. Jelena Markovic-Hristova via Facebook

  sta je tuta?

 5. Ivana Zivkovic-Caldis via Facebook

  knjiga “Misko pisko” -Kreativni centar je zakon

Napišite komentar