Menu 

Proživljavate najlepše trenutke vašeg života u iščekivanju vaše bebe, ali vam  jutarnje mučnine ne daju mira. Ako niste do sad, probajte naših 5 saveta kako da ih sprečite.

Čaj

cajNišta ne deluje bolje na jutarnje mučnine od čaja od đumbira. U zapadnim zemljama može se naći čaj od đumbira u filter kesicama, ali vi možete da ga skuvate i od svežeg. Jednostavno isecite đumbir na ploškice i prokuvajte kratko u vodi.  Čajevi od kamilice, nane i sa dodatkom limuna takođe vam mogu olakšati.

Masirajte ručne zglobove

Zvuči čudno, ali probajte za vreme mučnine pronaći tačku na ručnom zglobu oko 3 centimetra od dlana, prazno mesto između ligamenata ruke i lagano ga pritisnite prstima dok brojite do deset. Ponovite tri do pet puta ili dok mučnina ne prestane.

Vitamin B

Istraživanja su pokazala da žene koje tri puta dnevno uzimaju suplemente vitamina B, imaju manje, ili uopšte nemaju mučnine. Vitamine nikako ne uzmajte na svoju ruku, posavetujte se sa svojim lekarom.

Tečnost

Voda je najbolji lek. Žene koje piju čašu vode svakih sat vremena imaju mnogo manje mučnine od onih koje ne uzimaju dovoljno tečnosti. Popijte čašu vode svaki put kad po noći ustajete u WC to će vam omogućiti dobar početak dana bez mučnina.

voda

 

Ledeno

Ako povratite sve što pojedete, probajte sa ledom. Zamrznite voće pre jela, tako ćete nadoknaditi šećer koji ste izgubili tokom povraćanja, a kockice leda će vas čuvati da ne dehidrirate.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar