Menu 

Sviranje nekog muzičkog instrumenta zahteva posvećenost, trud i vredno vežbanje zato i ne čudi zašto je veoma teško zainteresovati klince da krenu na časove klavira, violine ili gitare. Ako ste primetili da vaše dete ima sluha evo nekoliko saveta kako da ga zainteresujete.

Prema pojedinim anketama čak 85 odsto onih koji ne znaju svirati nijedan instrument su rekli da se zbog toga kaju i da bi volieli da su svirali nešto kao mali.

Sviranje nekog instrumenta nije samo sjajno iskustvo već je i dokazano da deca koja sviraju neki instrument postižu bolje rezultate na testovima opšteg znanja kao i na IQ testovima i to zato jer učenje muzike stimuliše moždane funkcije pa bolje razumemo prirodne nauke. Pa kako da odaberete pravi instrument za vaše dete?

dreamstime_s_18493361

Birajte pažljivo

Najvažnije u celom ovom procesu jeste da odaberete pravi instrument. Ako je moguće pokušajte organizovati da dete isproba sviranje više instrumenta pre nego odabere onaj koji mu najviše leži. Pojedini instrumenti će ga privući na prvu i zato mu ponudite više opcija.

Uključite se

Budite zaista aktivni kad su u pitanju časovi muzike vašeg deteta. Pitajte koju melodiju trenutno uči i da vam odsvira ono što je do tog trenutka savladao. Pobrinite se da ne propušta časove i objasnite mu da će se trud na posletku isplatiti.

Pažljivo birajte nastavnika

Upišite dete u školu gde ćete moći upoznati nastavnika i njegove metode pre nego dete krene na časove. Dobar i posvećen nastavnik će kod deteta izazvati još veću zainteresovanost i posvećenost i njegova uloga je veoma bitna.

Birajte prave pesme

Činjenica je da će dete morati učiti neke klasične melodije, ali vi ga možete podstaći da uči i aktuelne hitove koje znaju njegovi drugari iz razreda. Sigurni smo da će mu to biti poseban motiv.

dreamstime_s_6441490

Budite detetov najveći fan

Odvojite vreme da slušate dete kako vežba i nipošto ne propuštajte javne nastupe jer bi to moglo da utiče na dečiju motivaciju.

Ulaganje vremena i energije u muzičku edukaciju vašeg deteta svakako zahteva određeni napor, ali budite strpljivi i imajte na umu koliko to vašem detetu znači i da će se trud na kraju isplatiti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar