Menu 

Pre nego nepromišljeno bacite otpatke od hrane pročitajte naš tekst i naučite kako biste ih mogli iskoristiti na veoma korisne načine.

Uvek se oduševimo kada pronađemo sjajne ideje kako sve možemo iskoristiti ono što obično bacamo. Donosimo vam još mnogo ideja kako da reciklirate.

Kad čistite povrće za ručak, otpatke lako možete iskoristiti da napravite bujon. Malo kore šargarepe, peršuna i celera stavite u šerpicu da prokuva i za čas posla ćete imati veoma ukusan bujon.

Koru limuna takođe nipošto nemojte bacati jer njome možete aromatizovati razne napitke i alkoholna pića. Zbog pesticida poželjno bi bilo da koristite organski uzgojen limun. Isto tako samo mali komadić kore limuna ili narandže čuva šećer da se ne osuši i zgrudva. U posudici za šećer neka vam se uvek nađe kora limuna ili narandže.

dreamstime_s_22736505

Uz pomoć kore jabuka lako ćete oprati zagorelo aluminijumsko posuđe. Jednostavno u posudu stavite kore jabuka i malo vode, pa sve prokuvajte, a kiselina iz jabuka će odneti sve nečistoće.

Kora krastavaca tera iz kuće sve poznate insekte koji nam prave probleme, mrave moljce i grinje. Jednostavno stavite koru svežeg  krastavca na mesta odakle mislite da insekti dolaze i rešićete problem. Pazite da redovno stavljete svežu koru krastavca.

Listove cvekle ne morate bacati, sledeći put ih probajte pripremiti za ručak isto kao što pripremate blitvu ili spanać, bićete iznenađeni njihovim ukusom.

Koru ananasa takođe možete iskoristiti i to da pokušate uzgojiti svoj ananas, jer kora je u stvari i samo seme.

Ako ste bili u doticaju sa belim lukom i nikako ne možete isprati miris sa ruku, za to vam može poslužiti talog od kafe. Jednostavno istrljajte ruke talogom i mirisu neće biti ni traga. Deluje neverovatno brzo!

dreamstime_s_17408247

Kada gulite krompir sačuvajte koru ako imate probleme sa bradavicama, jer upravo kora krompira važi za jedan od najboljih prirodnih lekova protiv bradavica.

Na dnu kesica krekera, slanih štapića ili pereca obično ostane poprilično mrvca koje nam sjajno mogu poslužiti da ih pospemo po supama i čorbama. Probajte sledeći put.

Nadamo se da smo vam još jednom dokazali kako i ono što obično smatramo smećem možemo iskoristiti na super načine.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar