Menu 

Ako nemate vremena ili jednostavno ne želite da organizujete generalno čišćenje kuće, a ipak želite da se rešite nereda pratite neke od naših saveta koji će vam biti od velike pomoći.

Možda vam se kad pročitate ove naše savete neće činiti da ćete napraviti neku veliku razliku, ali rezultati će biti i te kako primetni, a što je najvažnije nećete se „ubiti“ od posla.

Bacite pet stvari! Sa vrećom za smeće ili sa korpom uđite u svaku prostoriju u kući i odaberite pet stvari za koje mislite da ne služe ničemu i da slobodno mogu da završe u smeću. Odaberite stvari koje ste odavno zamenili novima, koje ne upotrebljavate i koje samo kupe prašinu. To mogu biti veći komadi nameštaja, ali i garderoba, ukrasni predmeti…

Očistite nered u kupatilu. Samo pet minuta svog vremena pre nego krenete prati zube posvetite bacanju praznih bočica od proizvoda u kupatilu. Proverite šta je prazno, čemu je istekao rok, šta niste upotrebili više od meseca dana i sve pobacajte. Za samo jednu nedelju ćete u kupatilu imati puno više prostora i delovaće mnogo urednije i čistije.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-young-housewife-cleaning-supplies-bathroom-image37694995

Pospremite kuhinju. Dok čekate da vam prokuva voda za kafu ili da se zagreje rerna, brzinom munje pregledajte ladice i ormariće u vašoj kuhinji i pobacajte sav višak. U ovom slučaju ne mislimo samo na namirnice kojima je prošao rok već i na plastične kutije od sladoleda, staklene tegle i sve ono što vam bespotrebno zauzima mesto. Nakon nekoliko dana vaša kuhinja će blistati, a vi se nećete osećati kao da ste nešto radili.

Bacite sve čemu je istekao rok. Pregledajte vaš medicinski ormarić i pobacajte sve čemu je prošao rok, ali se obavezno raspitajte na koji način ih možete baciti i gde.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-senior-woman-cleaning-kitchen-counter-image35913826

Očistite radne površine. Sa radnih površina sklonite sve što vam ne treba i što ne upotrebljavate na dnevnoj bazi i obavezno sklonite velike posude za voće ili ukrasne korpice u kojima se naposletku skupe sve one bespotrebne sitnice koje čine da nam radni sto izgleda neuredno. Kad očistite radne površine ostaće vam više prostora za kuvanje, a prostor će biti opuštajući. Da biste se nagradili što ste sklonili sav nered, ukrasite vaš trpezarijski ili radni sto vazom punom svežeg cveća.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar