Menu 

WC šolja je sastavni deo naših života i jednostavno je ne možemo zaobići niti jedan dan. U WC šolji završavaju mnoge stvari koje lako mogu izazvati probleme, a mi vam donosimo spisak onoga što nikako ne bi trebalo tamo da završi.

Ako svašta bacate u WC šolju, ne samo da možete izazvati probleme sa vodoinstalacijama, već možete izazvati i zagađenje okoline i zato dobro pripazite.

1. Vlažne maramice su postale sastavni deo većine kupatila posebno ukoliko imate decu. Uprkos činjenici da na pakovanju piše da se mogu bacati u šolju nemojte to raditi, jer one mogu prouzrokovati začepljenja u cevima.

2. Prezervativi nikako ne bi trebalo da završavaju u WC šolji. Iako se čini da su mali i da će lako otići njihov lateks materijal je veoma loš za septičke jame i kanalizacije.

3. Blaznice i kuglice vate. Sigurno ste pomislili ‘pa zašto ne, pamučni su’? Iako deluju veoma nežno i kao da će se raspasti pri prvom dodiru sa vodom, to nije istina. One se u vodi spajaju i mogu izazvati masivna začepljenja.

4. Papirni ubrusi. Iako izgledaju veoma nalik tolaet papiru oni nisu namenjeni za bacanje u šolju i veoma se teško razgrađuju.

5. Opušci. Ne samo da veoma ružno izgledaju dok plivaju po površini WC šolje oni su prepuni otrova i hemikalija koje mogu završiti u vodi.

6. Flasteri su napravljeni od plastike koja nije biorazgradiva i koja je veoma loša za okolinu i može izazvati velika začepljenja.

By: Greg M

By: Greg M

7. Zubni konac. Iako sigurno mislite da jedna nit ne može napraviti nikakvu štetu, zubni konac nije biorazgradiv i može da se omota oko drugih stvari u cevima i izazove začepljenje.

8. Masnoće i ulja. Ovo smo svi barem jednom uradili, prosuli ostatke supe ili nečeg drugog masnog u WC šolju. Ali, imajte na umu da masnoća koju koristimo za kuvanje nikad ne odlazi do kanalizacije, jer čim dođe u dodir sa vodom stvrdne se i ostane na cevima.

9. Mačiji pesak. Ako mislite da je sasvim prikladno mačiji pesak bacati u šolju imajte na umu da je on napravljen od peska i gline, dve stvari koje nikako ne bi trebalo da se bacaju  WC šolju. Toksine i parazite koje možda sadrži da ne spominjemo.

10. Pelene. Većina vas će ostati u čudu, ali zaista postoje ljudi koji bacaju pelene za jednokratnu upotrebu u WC šolju. Ove pelene su napravljene od toksične plastike koje su dizajnirane da se šire pri dodiru sa vodom i veoma su male šanse da će zaista stići do kanalizacije bez da izazovu začepljenje.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. invekta

    i josh ulosci. wc solje i toalete treba redovno i cesto odrzavati, sta god bacali onda ce oni funkcionisati

Napišite komentar