Menu 

Jedna od najtraženijih veština u današnje vreme jeste znati iskoristiti svaki kvadrata stana, mali prostor “uvećati” i učiniti ga što funkcionalnijim. Mi vam otkrivamo trikove koji će vas učiniti majstorom ove veštine.

Napokon ste skupili novac da svijete svoje gnezdo i sad želite iskoistiti svaki centimetar stana na pravi način. Pratite neke od naših saveta i vaš mali stan učinite velikim domom.

Kuhinja

kuhinja

U većini novih stanova kuhinje su poprilično skučene i male pa ih treba znati dobro iskoristiti. Ako u vašu kuhinju ne stane dovoljno kuhinjskih elemenata da stavite svo posuđe, onda se poslužite malim trikovima. Tave i šerpe sa dugačkom ručkom možete povešati po zidovima, a na sva prazna mesta gde ne stanu elementi stavite otvorene police. Na sredinu kuhinje možete staviti mobilni radni sto sa točkićima i mnoštvom polica koji ćete moći pomerati, sklanjati i izvlačiti po potrebi.

Prostor ispod stepenica

Prostor ispod stepenica nikako nemojte ostaviti prazan jer se tu može napraviti zaista velika ostava, police za cipele, knjige ili nešto treće. Ispod stepenica možete napraviti otvorene police, a možete i napraviti zatvorene plakare ukoliko želite tamo ostavljati obuću ili sitnice koje ne izgledaju preterano lepo.

stepenice

Pametno birajte nameštaj

Da biste u sobama dobili više mesta za odlaganje stvari veoma je važno da pametno birate nameštaj. Kupite krevete koji ispod dušeka imaju ladice u koje možete staviti posteljinu, donji veš ili igračke u dečijoj sobi. Mogu se kupiti i kreveti kojima je čak i uzglavlje neka vrsta police u koju stane zaista mnogo stvari.

kauč

Pametno iskoristite zidove

U malim prostorijama umesto da stvari rasporedite na sva četiri zida, biće dovoljno da pametno iskoristite jedan da biste imali dovoljno mesta za odlaganje, a da prostor bude vizuelno veći. Preko celog jednog zida u dnevnoj sobi stavite police i vitrine, a ostali neka budu prazni. Isto tako možete napraviti u kupatilu ili vešernici.

trpezarija

Trpezarija

Sto sa 6 ili 8 trpezarijskih stolica može zauzeti zaista mnogo mesta, a da biste to bolje npravili možete uz zid postaviti klupicu umesto stolica, staviti sto i dodati još svega dve stolice. Na ovaj način uštedećete zaista mnogo mesta.

Nameštaj 2 u 1

Upravo zbog visoke cene kvadrata i sve više malih stanova koje treba učiniti funkcionalnima, na tržištu se može naći mnoštvo 2 u 1 komada nameštaja. Postoje klub stolići koji se pretvaraju u sto za računar, nameštaj sa točkićima koji možete sklanjati po potrebi i pretvarati u nešto drugo.

Kad budete nameštali stan, razmišljajte praktično, dobro planirajte i istražite sve mogućnosti.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar