Menu 

Sledi nam onaj period u godini kada ćemo kuvati punom parom i kada će nam omiljeni kućanski aparat postati šporet. Da biste nakon silnog kuvanja vaš plinski šporet doveli u red da ponovno zablista i to sve bez jakih i štetnih preparata, pratite naše male, ali veoma korisne savete.

Nakon što ste skuvali vašu prazničnu večeru, šporet vam je ostao u haosu, mastan je i pun mrlja? Ništa ne brinite mi imamo tačna uputstva kako da ga očistite da izgleda kao nov, a od preparata će vam biti potrebna samo voda i malo deterdženta za suđe, mala četkica, sunđer i kuhinjska krpa.

Za početak skinite sve plamenike ako možete i znate i namočite ih u mlaku vodu u koju ste stavili malo deterdženta za suđe dok brišete šporet.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Na sunđer istisnite malu količinu deterdženta za suđe i iscedite višak voda jer vam je neophodan samo deterdžent da skinete masnoću. Sunđerom dobro obrišite i skinite svu masnoću i mrlje od hrane i po potrebi dodavajte još deterdženta.

Nakon toga sunđer dobro isperite da voda koja se cedi bude u potpunosti čista zatim obrišite šporet u i uklonite sve tragove sapunice. Ispirajte sunđer celo vreme dok to radite. Kasnije ceo šporet obrišite suvom krpom, a ukoliko je ostalo nekoliko mrlja i masnoće ponovite postupak.

Pomoću četkice dobro izribajte plamenike koje ste stavili da se namoče, isperite ih pod mlazom vode i ostavite da se u potpunosti osuše.

Dobro prebrišite i vrata rerne, te drške i prekidače, vratite plamenike i uživajte u vašem šporetu koji se blista.

I samo još nešto: ribajte šporet kad ste većinu kuvanja završili!

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Dušanka Milosavljev

    Dakle, zaista ste nam podelili veliku nauku kako oribati šporet! Ovo mi liči na savet kako smanjiti račun za struju u domaćinstvu, a glasi: dok kuvate jelo obavezno poklopite posudu.

Napišite komentar