Menu 

Ako su na vašem stoliću u dnevnom boravku ostali otisci čaša jer su vaši gosti zaboravili korostiti podmetače, nemojte se ljutiti već ih uklonite uz pomoć naših saveta.

Možda vam se čini da vaš stolić više nikad neće biti isti, ali to ni približno nije tačno. Mrlje od vode, i ostalih pića možete ukloniti na dosta jednostavnih načina. Mi vam otkrivamo neke od njih.

http://www.dreamstime.com/stock-images-baking-soda-sodium-bicarbonate-used-as-leavening-agent-selective-focus-spoon-image40663694

Soda bikarbona. Napravite pastu od jedne kašičice sode bikarbone i jedne kašičice vode. Umočite krpicu u pastu i kružnim pokretima utrljavajte u mrlju sve dok ne nestane. Nemojte koristiti previše vode.

Vazelin. Nakon zabave u vašem domu na drvenom nameštaju je ostalo mnoštvo tragova od čaša? Pre nego odete na spavanje premažite mrlje vazelinom i ostavite preko noći. Ujutro samo suvom krpom obrišite tragove vazelina.

So. U čišćenju mrlja od vode veoma delotvorna može biti i kuhinjska so. Pomešajte kašičicu soli sa nekoliko kapi vode da dobijete pastu, pa pastu utrljajte na mrlje od vode i trljajte sunđerom dok ne nestanu. Nakon toga nameštaj ispolirajte sredstvom za drvo.

Pasta za zube. Običnu pastu koja nije u obliku gela nanesite na drvo uz pomoć pamučne krpice, a zatim je obrišite vlažnom krpom i nanesite sredstvo za poliranje drveta. Za još bolji efekat pomešajte pastu za zube sa sodom bikarbonom.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-toothpaste-image38152438

Sirće je univerzalno sredstvo za čišćenje koje jednostavno morate imati u svom domu. Pomešajte jednake delove sirćeta i maslinovog ulja pa tom mešavinom istrljajte drveni nameštaj, a ako su mrlje od vode previše tvrdokorne istrljajte ih čistim sirćetom.

Jeste li već probali neki od ovih trikova?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar