Menu 

Tako je jednostavno napraviti sredstvo za čišćenje površina – u par koraka, brzo i efikasno – nežni borac protiv bakterija.

Na Freepeople blogu ističu da jaki antibakterijski proizvodi, sredstva za čišćenje svoje mesto mogu da pronađu u institucijama poput bolnica gde je sterilna čistoća ekstremno važna. Ali, nama u našem domu nisu uvek toliko potrebna. Snažne hemikalije, koje ubijaju bakterije, mnogi povezuju sa nastankom raka i oštećenjem ćelija. Uvek izbegavajte da koristite snažna sredstva za čišćenje i bežite posebno od tih isparavanja.

Toksini na površinama, posebno u kuhinji, nisu baš poželjni. Zato je bolje napraviti svoje univerzalno sredstvo za čišćenje i koristi ga što češće, a jaka sredstva (ako baš morate da ih koristite) ostavite za kupatilo i proredite njihovu upotrebu.

Za ovaj recept vam treba tek par minuta, a sastojci su tako lako dostupni da ćete se zaista zapitati zašto ste do sada kupovali različita sredstva i “prskalice” za čišćenje.

sredstvo za čišćenje površina

Za oko 350 ml sredstva za čišćenje površina potrebno je:

  • 1 prazna čista sprej boca
  • 250 ml vode
  • ¼ šolje destilovanog belog sirćeta
  • 10 kapi ulja čajevca
  • 10 kapi ulja lavande

Pomešajte vodu i sirće u sprej boci, dodajte ulja, zatvorite, pa sve dobro promućkajte. Našpricajte sredstvo po površinama i samo obrišite krpom. Dom će vam mirisati na divnu lavandu.

Pročitajte recept za još jedno .

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar