Menu 

Svi mrzimo mrlje znoja i antiperspiranta na odeći, posebno vidljive na belim majicama i košuljama. Tako ih je teško ukloniti. Možete pokušati sa ovim trikovima.

Žute mrlje, posebno u predelu pazuha na odeći, su noćna mora. Ali, pre nego bacite svoju omiljenu majicu probajte sa aspirinom. Pretvorite dva aspirina u prah i pomešajte ih sa pola čaše vode. Natopite majicu u ovu smesu na 3 sata. Nakon toga je perete kao i obično.

Neke domaćice tvrde da je so tajni moćni sastojak kada trebate da skinete žute mrlje znoja sa košulja. Rastvorite 4 kašike soli u 1 litri vruće vode. Namačite umrljanu odeću u ovom rastvoru dok žuti tragovi ne nestanu.

Probleme sa mrljama možete pokušati rešiti i limunom. Žute tragove nastale od znoja i antiperspiranta možete ukloniti tako što ih natrljate sa jednakim delovima čistog soka od limuna i vode.

Jedan od najefektnijih načina za rešavanje ovog problema je obično kuhinjsko sirće. Samo ga naspite direktno na mrlju i utrljajte u tkaninu pre nego je stavite u mašinu za pranje veša. Za najbolje rezultate postupak ponovite par puta.

Napravite smesu od 4 kašike sode bikarbone i 1/4 šolje tople vode. Utrljate je na mrlju i perite kao i obično. Za tvrdokornije mrlje ostavite pastu na odeći sa mrljom dva sata, dok se ne osuši, pa je onda stavite u mašinu za veš na pranje.

Sveže mrlje znoja najbolje je tretirati mlazom hladne vode. A ukoliko je vaša odeća već požutela, ne perite je u mašini sa toplom vodom, jer ćete na taj način samo “utvrditi” mrlje.

mrlje znoja

Ukoliko imate problema sa intenzivnijim znojenjem, “bazenčićima” i žutim mrljama onda pronađite specijalne sprejeve protiv preterano pojačanog znojenja i neugodnih mirisa (klinički odobrena sredstva).

Antiperspirant bi trebali naneti naveče pred spavanje. On će ostati aktivan tokom dana, pa čak i tokom jutarnjeg tuširanja.

Pročitajte više i o drugim načinima za skidanje mrlja.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Paula

    Sava je u pravu 100%. Antiperspiranti su kancerogeni i ne treba ih nikada koristiti. Cak i da je u pitanju nesto sto nije stetno, ne bi se trebalo nanositi na kozu prije spavanja, vec treba dopustiti tijelu da obavlja svoju funkciju oporavka organizma.

  2. Sava

    Antiperspirante ne treba koristiti uopste po cenu da se ta fleka od znoja nikada ne ukloni.
    Jeftinije je kupiti novu stvar nego se leciti od kancera.
    Znoj je potreban organizmu da bi se izbacili toksini. U slucaju da se ne uklone znojem, mokracom i sl. ostaju u organizmu i naravno taloze se dok ne izazovu oboljenje.

Napišite komentar