Menu 

Na prvi pogled teško biste pogodili od čega je napravljen ovaj fenomenalni abažur koji bi izgled bilo kojeg prostora podigao na sasvim novi nivo. Kad se malo pribižite možete zaključiti da je reč o onim malim metalnim zatvaračima, odnosno otvaračima sa limenki.

U izradi ovog abažura nisu korišećene žice, lepak niti bilo koji drugi materijal koji bi ih povezivao, a delo je čoveka koji se zove Sean Michael Ragan i vodi blog koji nosi naziv Foundry.

Sean kaže da je odlučio napraviti ovakav abažur jer već dugi niz godina pokušava iskoristiti smeće na poseban način i smatra da je izradom ovog abažura apsolutno uspeo. On kaže i da decenijama kopa po tuđem smeću ne bi li pronašao nešto što može iskoristiti u svojim kreacijama.

lampa2

Nakon dugo vremena planiranja i dizajniranja, dobio je ideju o izradi ovih nesvakidašnjih abažura koji vam jednostavno moraju zapasti za oko. Izrađivao ih jednostavnom tehnikom savijanja, sečenja i povezivanja bez ikakvih dodatnih materijala, a mi moramo dodati da je krajni rezultat zaista impresivan.

lampa3

Biste li sami pokušali napraviti ovako nešto?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar