Menu 

Knjige nikada nije dobro bacati ili paliti, pa čak ni one koje niko više ne čita. Ako vam baš smetaju i ne znate šta sa njima, pretvorite ih u saksije. Saznajte kako!

knjiga saksija2Da bi ste knjigu pretvorili u saksiju postoji više načina, ali obično je to verzija otvorene i zatvorene knjige.

Stranice deblje knjige najprije dobro zalijepite i učvrstite. Na korici ili na mjestu prvog poglavlja (u zavisnosti da li radite sa otvorenom ili zatvorenom knjigom) nacrtajte kvadratić i slaklpelom izdubite “bazenčić” (ovaj proces može trajati duže i biće potrebno da izdvajate po nekoliko komada stranica, korak po korak).

U njega stavite malu saksiju ili posudicu koju ste napravili, recimo, od ostataka tetrapaka (pazite da vaša biljka ima drenažu). U saksiju ili posudicu stavite zemlje i posadite neku ne tako osjetljivu biljku, recimo kaktus ili aloe veru. (Pogledajte još nekoliko ideja o uzgoju biljaka).

knjiga saksija

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Napravite sami nadstolnjake | LifePress magazin

    […] još bolje ukrasili vaš novi stolnjak, rubove možete obraditi dekorativnim bušilicama za papir. OVDE zavirite kako da napravite saksiju od stare […]

Napišite komentar

Zdravlje

Svi ljudi na svetu bol doživljavaju na potpuno drugačije načine, ali vaše misli i stav po pitanju boli ima važniju ulogu nego što ste vi sigurno mislili. Pročitajte kako da zavarate mozak da bol...