Menu 

Bole vas ramena i vrat od sedenja? Imate bolove u mišićima? Napravite najjednostavniju, ali vrlo efektnu kremu za bolove u mišićima. Tajna je u ljutim papričicama.

Ideju smo pronašli na FreePeople blogu. Ovo je najjednostavnija verzija, ali postoje načini da je upotpunite.

Jalapeno papričice sadrže kapsaicin, sastojak, koji izaziva ljutinu u ustima kada jedete ove papričice. Isti sastojak se najčešće nalazi upravo u kremama za bolne mišiće, koje kupujemo u marketima ili apotekama.

Da biste napravili ovu kremicu sve što vam treba su: jalapeno papričice (trebaće vam samo semenke) i kakao puter.

za bolove u mišićima

Papričice razrežete i izvadite nekoliko semenki. U staklenu teglicu uspite kakao puter i stavite nekoliko jalapeno semenki (5-12 – za početak počnite sa samo 4 do 5 semenki dok ne vidite kako koža podnosi “ljutinu” i “vrućinu”), pa dobro promešajte.

za bolove u mišićimaMešavinom mažite noge i ruke, ako imate upalu mišića, umorna ramena ili bolna leđa. Na koži biste trebali osetiti toplinu, a u mišićima olakšanje.

Ruke operite posle korišćenja kreme i ne dirajte oči, nos ili usta ili druge osetljive delove tela, jer ćete osetiti bolnu vrućinu.

Takođe, u ovu mešavinu možete dodati i kajenske paprike u prahu, kao i eterična ulja peperminta ili eukaliptusa.

Počitajte i kako da napravite

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Sećate se kako su vam stariji ljudi davali često vrlo bizarne savete? Neki od njih su vas iznenadili, drugi nasmejali. E, ova lista će vas upotpunosti šokirati.