Menu 

Od divnih bundeva, koje tokom jeseni možete naći na gotovo svakom koraku ožete napraviti i divne ukrasne sveće. Mi vam donosimo jednostavan tutorijal.

Ovaj mali projekat je namenjen i onima koji nisu pretrano vični kad su “uradi sam” tutorijali u pitanju jer mesta za grešku gotovo da i nema, a ideju smo pronašli na fenomenalnom TheKitchn sajtu.

Bundeve možete iskoristiti kao dekoraciju za zabavu koju pripremate ili ih možete pokloniti dragim osobama.

Potreban materijal:

  • Male dekorativne bundeve
  • Vosak od soje
  • Fitilji

bundeve4

Za početak, odrežite vrhove vašim bundevicama i detaljno ih očistite od semenki i vlakana. Semenke ostavite za prženje i grickanje, nipošto ih nemojte bacati. Kad ste izdubili bundevu na dno stavite i lagano utisnite fitilj.

bundeve2

Nakon što ste sve to napravili vreme je da otopite vosak. To možete uraditi u mikrotalasnoj rerni ili na pari, izbor je vaš. Kad je vosak postao u potpunosti tečan, jednom rukom pridržavajte fitilj, a drugom rukom sipajte vosak u bundevicu.
Ostavite da stoji 15 minuta, pa ukoliko se fitilj pomerio vratite ga na sredinu.

bundeve3

Ostavite bundeve preko noći da se vosak stvrdne i to je sav posao. Ako ćete bundeve pokloniti, upakujte ih u celofan, i zavežite ukrasnu vrpcu sa dekorativnom karticom na koju ste napisali lepe želje.

Sviđa nam se
Autor
Sveće u bundevama
Datum
Ime
bundeve kao sveće
Stars
5
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

IUD uređaji su novi način kontracepcije o kojem se u poslednje vreme puno priča, a reč je o malom uređaju koji se ugrađuje unutar same materice. Danas vam otkrivamo da li su...