Menu 

Klasični album za slike nije jedini izbor za čuvanje vaših foto-uspomena. Napravite ovu “eksplodirajuću kutiju” i sačuvajte slike, poruke, pisma, …

Ovo je jedna od najjednostavnijih ideja na koje ćete naići kada govorimo o kreativnom načinu čuvanja slika. Sami je možete napraviti u par koraka sa meterijalima koje svako ima u kući.

album za slikePotreban vam je kartonski papir, skalpel, makaze, ljepilo, spajalice i po želji ukrasni papir i traka. Naravno, pripremite fotografije, šaljive ili ljubavne poruke, slike ili šta god želite da bude u vašoj kutiji uspomena.

Za poklopac vam treba 1 karton 30×30 cm i 4 kartona istih dimenzija za zidove kutije. Naravno, vi možete uzeti i veće dimenzije ukoliko želite veću kutiju.

Od svakog kartona namijenjenog za zidove napravite nacrt za izradu kocke, ali bez jedne strane – imaćete 5 kvadratića umjesto 6. Prvi neka vam bude najveći, a svaki drugi za 0,5 cm manji.

Poredajte sve nacrte jedan preko drugog (pogledajte fotografije) i zalijepite jedan za drugi – lijepite jedino unutrašnje kvadratiće.

Savijte rubove kvadratića i formirajte kocku sa šupljinom, tj bez jedne strane. Na kvadratiće lijepite fotografije, poruke ili šta god ste već planirali staviti.

Od preostalog kartončića napravite poklopac uz pomoć spajalica ili ljepila, spojite krajeve kvadratića i poklopite. Imaćete mjesta za više od 20 fotografija ukoliko budete stavljali i ukrase. Kada skinete poklopac vaš album će se otvoriti pred vama. Zidove i unutrašnjost kutija možete obložiti ukrasnim papirom, a poklopac kutije zavezati ukrasnom trakicom.

Ukoliko želite još sličnih tutorijala pročitajte i tekst Napravite sami ukrase za dom.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Ninka

    Ne kužim baš , ali ću probati …

Napišite komentar

Zdravlje

Ova zima nas satlno iznenađuje naglo visokim temperaturama što pomaže bakterijama i virusima da se šire i preživljavaju. Ako vas ovih dana boli grlo obavezno isprobajte ovaj čaj od cimeta koji će vam...