Menu 

Ako napokon želite izvući sve važne fotografije iz starih kutija i iskoristiti ih na poseban način, naši saveti će vam biti više nego korisni.

Otkako su u naš život ušli digitalni fotoaparati, pametni telefoni sa kamerama, tableti i računari zaista su retki oni koji izrađuju fotografije, uokviruju ih i kače na zid. Ako vam se sve to čini pomalo dosadno probajte neke od naših ideja kako da iskoristite porodične fotografije.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Napravite puzzle. Ovo je divan poklon za vama drage osobe, ali i za vas. Jednostavno odnesite omiljenu fotografiju na izradu i zamolite ih da vam od nje naprave puzzle. Zamislite kako će biti interesantno, slagati puzzle od omiljene fotografije sa venčanja ili rođenja vašeg deteta.

Napravite kolaž. Danas postoje mnoge aplikacije za obradu fotografija na pametnim telefonima i pomoću njih možete napraviti fenomenalne kolaže. Uzmite četiri omiljene fotografije, spojite ih u jednu i izradite. Možete i već izrađene fotografije i zalepiti na beli karton, sa jednakim razmakom i okačiti na zid. U tom slučaju nije vam potreban okvir.

Napravite čestitke. Uzmite parče belog kartona, presavijte da dobijete čestitku, sa jedne strane zalepite fotografiju mališana, a na drugoj neka dete prstima nacrta neku svoju kreaciju.

Igra pamćenja. Od omiljenih fotografija možete izraditi i memory – igricu pamćenja. Odaberite omiljene fotografije, izradite ih, od svake po dve, zalepite na kartončiće i zaigrajte igru pamćenja.

Napravite kalendar. Sada je pravo vreme da razmišljate o novom kalendaru, jer nova godina samo što je počela. Kalendar možete izraditi od omiljenih porodičnih fotografija, a tu uslugu danas pružaju gotovo sve foto radnje.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Male fotografije na okupu. Napravite kolaž iz određenog perioda vašeg života, trudnoće ili vremena od kad je vaše dete bilo beba pa sve do škole. Izradite fotografije manjeg formata i zalepite ih na belu podlogu, poslažite ih u krug, pomalo neuredno. Uokvirite i stavite na zid.

Napravite stikere. Od fotografija možete napraviti i stikere koje ćete poređati u malu knjižicu. Ovo će se posebno svideti vašim klincima. Izradite stikere sa fotografijama njih kad su bili mali ili sa likovima vaših kućnih ljubimaca.

Foto albumi. Ne zaboravite na mini foto albume koje gotovo više niko ne pravi. Izradite fotografije sa poslednjeg porodičnog putovanja i poslažite ih u mali album. Isto možete uraditi za bilo koji važan i lep događaj u vašem životu.

I nezboravite, potpuno je drugačiji osećaj listati stare foto albume nego prelistavati fotografije na pametnom telefonu. Mi smo uvek za ovu prvu opciju.

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Terapija ćutanjem ima dugu tradiciju u istočnjačkoj kulturi, ali, u zadnje vrijeme, postaje sve popularnija u društvu e-mailova, mobilnih telefona, užurbanosti, stresa. Piši! Širi dalje!