Menu 

Ako volite onu crnu boju koja bilo koji predmet pretvara u školsku tablu po kojoj možete pisati, šta mislite da vaša uskršnja jaja premažete upravo ovom bojom?

Crno obojena jaja se, verovatno ćete pomisliti, u potpunosti kose sa našom tradicijom, ali zašto ne biste probali? Ovom bojom obojite svega nekoliko jaja i na njima kredom napišite čestitke za Uskrs kao i vesele poruke.

crna jaja2

Ovu neobičnu ideju smo pronašli na Oleander and Palm blogu i moramo priznati da nam se učinila više nego zanimljivom.

Jeran koja je došla na ovu interesantnu ideju kaže da je ona sa svojim klincima bojila drvena jaja koja je kupila u prodavnici, ali kaže da se isto može uraditi i sa kuvanim jajima, ali ne preporučuje da ta jaja jedete.

S druge strane ukoliko obojite drvena ili plastična jaja ovom bojom za školske table sledeće godine ćete već imati spremna obojena jaja za ukras i samo ćete morati promeniti natpise.

Sama Jeran kaže da su ovakva jaja daleko od tradicionalnih, ali da vašem Uskrsu mogu dati onu malo moderniju notu, a kad ih deca ukrase kredama sigurni smo da će postati neodoljiv ukras vaše uskršnje trpeze.

crna jaja 3

Kad su u pitanju uputstva, sve što treba da uradite jeste da kupite crnu boju za školske table i prebojite jaja uz pomoć kista. Ako je potrebno premažite jaja u dva sloja i ostavite ih da se osuše.

Nakon toga klincima dajte krede da jaja ukrase po želji.

Šta kažete, previše odudara od tradicije ili simpatična promena?

Piši!
Širi dalje!
6 komentara
 1. nevermind

  meni se bas dopadaju :))) ne mislim da bi se neko od gore nasao uvredjenim, ili bi smatrao da neke zrtve nisu postovane zbog toga sto bi neko ovako obojio jaja…

 2. Jadranka Grubesic-Cvijic

  ruzno

 3. Jasmina Miletić

  glupo je…uskrs nije za eksperimentisanje…….treba vesele i lepe boje a poruke pisite na frizideru:))

 4. Djurdjina Marjanovic

  greska

 5. Djurdjina Marjanovic

  savre

 6. Zorica Stojkovski

  daj bre jaja treba da su crvena ko krv isusova

Napišite komentar

Zdravlje

Domaća supa protiv prehlade, med protiv kašlja, šećer protiv štucanja… Je li i vama baka savetovala slične mere opreza? Piši! Širi dalje!