Menu 

Veoma šarmatna, nesvakidašnja i divna uskršnja korpica za jaja može se napraviti od tako običnog, pristupačnog i lako dostupnog materijala. Evo i kako.

Na blogu koji nosi naziv Shelterness pronašli smo fenomenalnu ideju za uskršnju korpicu za jaja. Šarena je, vesela, nije vam potreban posebni materijal, a zabavićete se dok je budete pravili.

Od materijala vam je potreban samo deblji konopac, komadi stare tkanine, raznih boja i uzoraka, igla i konac i mašina za šivanje.

Princip je sledeći…

Konopac treba da obmotate trakicama šarene tkanine i to tako da krajeve tkanine i konopca ušijete šivaćom mašinom pa tkaninu lagano obmotavate oko konopca. Kad dođete do kraja, ponovo pričvrstite pa krenete sa drugim komadom tkanine. Konopac možete i premazivati lepkom da tkanina bolje drži.

korpica5

Kad ste obložili konopac vreme je da oblikujete korpicu.

korpica4

Prvo napravite dno korpice tako što ćete jednostavno motati konopac u cikličnim krugovima dok ne dobijete krug željene veličine. Nakon toga pričvrstite krug da se ne razdvoji tako što ćete kroz sve slojeve konopca provući iglu i konac i čvrsto ušiti i zavezati.

korpica3

Kad ste napravili dno, od konopca napravite stranice tako što ćete uz sami kraj dna obmotavati konopac dok ne dođete do željene visine. Slojeve možete lepiti dok ih slažete, a kasnije ih ušijte isto kao dno.

korpica2

Na samom kraju spojite dva komada konopca i ušijte ih da budu ručke.

korpica

Kako vam se sviđa ova korpica, hoćete je probati napraviti?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Bez obzira na to kako se osećate, koliko energije imate i da li vam je život baš tamo gde bi vi želeli da bude, bolest uvek može nenadano da se pojavi...