Menu 

Kišni lanac je divna dekoracija za vašu baštu ali i sjajan način za recikliranje starog metrijala. Naš predlog je da napravite jedan od starih kašika.

Kišni lanci su divan način da iskoristite moć vode. Princip je veoma jednostavan, površinski napon u kombinaciji sa gravitacijom usmeravaju kišu niz vaš lanac, a to znači da ćete za male pare dobiti sopstvenu fontanu u dvorištu i to mnogo lepšu i šarmatniju od onih koje koštaju pravo bogatstvo.

Na Birds and blooms blogu su da bi napravili kišni lanac iskoristili stare kašike.

Potreban materijal:

  • Kašike
  • Žica
  • Bušilica
  • Klešta
  • Stega

lanac2

Za početak, odredite kolike dužine želite da bude vaš lanac, a zatim uz pomoć stege i klešta savijte  dovoljno kašika da napravite lanac željene dužine. Savijajte samo široki deo kašike, drška treba da ostane ravna.

Kod otprilike 12 kašike odsecite široki deo i ostavite samo drške, pa na vrhu drške, svake kašike (i one kojima ste odsekli široki deo) probušite rupicu.

Spojite dve kašike tako da im savijeni delovi gledaju prema vani. Između tih kašika umetnite jednu dršku tako da kraj malo viri ispod kašika koje su savijene, a taj kraj treba da ima rupicu. Žicom omotajte i stegnite sve kašike tik iznad delova gde su savijene i dobro pričvrstite. Ostavite malo žice da pričvrstite druge dve kašike. Ponavljajte postupak sa ostalim kašikama, a kad završite sastavite ih žicima, kroz rupe koje ste izbušili, tako da napravite lanac.

Na samom kraju komad žice provucite kroz rupice na početnim kašikama i obesite vaš kišni lanac na mesto koje želite.

Kako vam se dopada ova ideja?

 

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar