Menu 

Kada krenete sa prolećno/letnjim sređivanjem vrta i kućnog cveća čini vam se da stalno nešto kupujete, dodajete. Probajte da reciklirate. Pogledajte kako da napravite ekstra kreativne saksije.

I posudice u kojima držimo cveće mogu biti isto tako lepe i primamljive kao i biljke. Donosimo vam nekoliko zanimljivih predloga kako da oživite vaše saksijice.

jaja saksije2

Izlivanje betona. Zašto da ne!? Napravite saksijice po svojim modlicama. Pronađite plastične posude ili, najbolje – donji deo velikih platičnih boca ili kantica i u njih sipajte betonsku masu i oblikujete saksiju (foto uputstva pogledajte u galeriji).

Stare dečije igračke vam mogu poslužiti kao saksijice. Recimo, plastični kamion sa prikolicom, autići, kantice ili dinosaurusi, kojima ćete morati napraviti udubljenje na leđima. (Postoje i prave dinosaurusi saksijice, koje možete potražiti putem online shopova)

Verovatno ste čuli da mnogi kreativci prave nakit od pečene gline, a zašto vi ne probate izraditi saksijice? Vrlo je jednostavno. Glinu možete kupiti u knjžarama i na vama je samo da pravite oblike, posudice i da ih ispečete. Posle ih možete prefarbati i ukrasiti.

Ljuske od jaja su odlične za male biljke ili kada razvijate semena. Sakupite nekoliko ljuskica (pazite kada razbijate jaja da ih ne polovite kao inače, nego samo da razbijete i otkinete vrh). Poredajte ih u njihovu kartonsku kutijicu, stavite malo zemlje i par semena u ljuske, dodajte sasvim malo vode i ukrasite.

Stare stolice nisu uvek za bacanje. Da bi ste od njih napravili saksijice, trebate odstraniti sedište ili deo sedišta i na to mesto staviti skasiju. Da bi ste uneli malo retro duha, dekupažirajte drvene stolice (o dekupažiranju nameštaja smo pisali OVDE), prefarbajte ih, ukrasite.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar