Menu 

Ušna akupunktura, koja se zasniva na tretiranju određenih tačaka na ljudskom uhu, pokazala se vrlo efikasnom u lečenju ovisnosti, pa i detoksikaciji organizma.

Ušna akupunktura uveliko pomaže osobama koje su ovisne o alkoholu ili drogama, kojima je potrebna hitna detoksikacija. Inače, ovo lečenje dolazi sa Istoka i staro je, veruje se, više od 3000 godina.

ušna akupunkturaNADA protokol

U osnovi ušna akupunktura smajuje žudnju za alkoholom (ili drogama), poboljšava san, opušta i stimuliše otpuštanje endorfina, koji jača imuni sistem, umanjuje bol, stres i anksioznost.

Obučeni akupunkturist ubada tanke igle nežno pod kožu na vanjskom delu uha na pet tačno određenih tačaka i to u dubinu od oko 3mm. Obično se tretiraju oba uha istovremeno, a tretman traje 30 do 45 minuta.

Američki nacionalni institut za zloubotrebu droga je odobrio ovaj tretman ističući da daje dobre rezultate.

Kada je ovaj tretman zaživio ‘70-tih i ‘80-tih osnovana je američka Nacionalna asocijacija za detoksikaciju akupunkturom (takozvana NADA). Tretman naravno funkcioniše kao što smo ga i opisali, a izvode ga stručni terapeuti, a postoji u nekim klinikama za odvikavanje od droga. Obično se obavlja grupno u mirnim i udobnim sobama sa ciljem da bi se pacijenti sa sličnim problemima povezali.

Rezultati

Nakon kratkog vremena pacijenti su se osećali mnogo bolje, tvrdili su da su opušteniji i puni energije. Pacijentima se dopada i to što ih sve tretiraju jednako i što osećaju odmah nakon tretmana pomak na bolje.

ušna akupunktura

To su potvrdila i istraživanja; pacijenti su sve manje patili do nesanice, lekovi im gotovo više nisu bili ni potrebni, imali su pozitivniji stav prema oporavku, manje su žudili za drogama, …

Naravno, ovaj tretman sam po sebi često nije dovoljan. Za uspešnost je važna i pravilna medicinska nega, ali i pozitivno ponašanje pacijenta.

Pročitajte i .

Članak
Naslov
Aurikularna – ušna akupunktura za detoks i lečenje ovisnosti
Autor
Opis
Ušna akupunktura, koja se zasniva na tretiranju određenih tačaka na ljudskom uhu, pokazala se vrlo efikasnom u lečenju ovisnosti, pa i detoksu organizma.
Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar