Menu 

Da je cvekla vrlo zdrava naše majke su se potrudile da nas nauče stalno nam nudeći sok od korena ove biljke. Ali, deca kao deca – nismo ni znali koliko je zaista ova „ljubičanstvena“ dama dobra.

Zanimljivo je da je odlične rezultate pokazala u borbi protiv leukemije i raka. Saznajte više o terapiji cveklom.

Cvekla sadrži betain amino kiseline, koje imaju antikancerogena svojstva. Uz to, ona ima i protivupalne, ali antioksidantne i detoksifikujuće efekte. Istraživanja su pokazala da betain napada ćelije tumora u tkivima tela. Statistički gledano, cvekla bi mogla da se primeni u borbi protiv mnogih vrsta kancera, ali dalja istraživanja su, naravno, nephodna. U jednom istraživanju na terapiju cveklom pozitivno je reagovalo 100 odsto ispitanika, koji su bili pogođeni rakom.

Cvekla i detalji terapije

Terapija cveklom protiv leukemije i tumora je vrlo jednostavna. Bolesnik treba dnevno da pojede pola kilograma sirove, samlevene cvekle. Poželjno je da uz to pacijent ima propisanu zdravstvenu dijetu, koja pogoduje jačanju imuniteta, uz dodatke vitamina C. (Pogledajte kako se pravi kvas od cvekle – čistač organizma)

Najefektniji rezultati se postižu ako se sa terapijom krene u ranom stadijumu uz postepeno povećanje količine cvekle. Kako je ukus ove biljke specifičan i ne odgovara mnogima, možete je mešati sa sokovima mrkve ili jabuke. Sok pijte rashlađen.

(Cveklom se možete rešiti i anemije. Saznajte kako)

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar