Menu 

Sve kreme, preparati i tretmani vašu kožu neće učiniti prirodno mladolikom ukoliko se nezdravo hranite. Ključna stvar da biste usporili proces starenja jeste zdrava i izbalansirana ishrana.

Kako starimo veoma je važno da u organizam unosimo što više hrane koja ima antiupalna svojstva kao što su sveže voće i povrće te riba i smanjimo unos hrane kao što je meso, industrijski procesuirana hrana i rafinisani šećeri. U moru zdrave hrane izdvojilo se pet namirnica čija lekovita svojstva posebno dobro utiču na usporavanje procesa starenja. Saznajte koje su.

Bobičasto voće

Nije važno koje, jagode, borovnice, malie, kupine… izbor je veliki, a svako od njih je veoma bogato antioksidantima, koji su od velike važnosti za mladolik izgled.

Kupusasto povrće

Brokoli, karfiol i ostalo kupusasto povrće pomažu jetri da izbaci toksine iz organizma.

Kelj/raštika

Ovo zeleno lisnato povrće je veoma bogato vitaminom K, kalijumom i luteinom, koji održavaju dobar vid i jake kosti, a krvni pritisak nivelišu.

Crni pasulj

Neka vam se u ostavi uvek nalazi crni pasulj, koji je jako bogat proteinima, koji se sporo probavljaju, vlaknima i antioksidantima, koji pomažu da nam koža što duže bude mlada i elastična.

Zeleni čaj

Zeleni čaj smo spominjali u mnogo članka, jer je njegova zdrava namena zaista široka. Pijte ga zimi i leti, toplog ili hladnog, jer je veoma bogat flavonoidima koji organizam štite od nastanka srčanih bolesti i pojedinih kancerogenih obolenja.

Ove namirnice su zaista pravi pokazatelj da lepota dolazi iznutra. Naučite i koji su to “Brzi trikovi koji vas čine mlađima”.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Aleksandar

    Aloja vera kod redovne oralne upotrebe dovodi u ravnotežu skoro sve funkcije organizma od uredne probave do zdravog sna. Snabdeva telo vitalnim sastojcima (vitamini, minerali, amino kiseline, enzimi, saponini, polisaharidi i antrakinoni) neophodnim za normalan rad organizma. Vrši detoksifikaciju celog organizma.
    Reguliše probavu, absorbciju i pražnjenje digestivnog trakta.Deluje povoljno na endokrini sistem, ukjučujuci pankreas i tiroidnu žljezdu, kao i na krvotok.Ublažava nus-pojave kod hemo terapije i terapije radiacijom.Otklanja zamor i iscrpljenost.Povećava imunitet organizma.

Napišite komentar