Menu 

Ljiljan je divan cvet i njegovo ulje je najbolji izbor za kožu posle sunčanja. Uz to dobro je i u borbi protiv ekcema, osipa, lišajeva. Saznajte kako da ga napravite i koristite.

By: Kasia

By: Kasia

Cvet ljiljana možete kupiti u cvećarama ili sami uzgojiti u svom vrtu. Kako je odličan protiv opekotina, fenomenalno neguje kožu posle dugotrajnog izlaganja suncu. Ukoliko vam je koža pocrvenela ili ste blago izgoreli trebate se istuširati hidratantnim gelom i obilno naneti ljiljanovo ulje. Sledeći dan koža gotovo da vam se neće guliti, a zadržaćete boju.

Pored toga što leči mnoge kožne bolesti, ljiljanovo ulje možete koristiti i svakodnevno, za suvu kožu, posebno za delove na laktovima i kolenima, jer ima omekšavajuća svojstva.

Da bi ste napravili ulje najbolje je da koristite beli ljiljan. Pored cvetova potrebno vam je i čisto maslinovo ulje (Više o maslinovom ulju pročitajte OVDE). Cvetove i prašnike ljiljana potopite u maslinovo ulje u omeru 1:3. Smesu ostavite u staklenoj tegli na suncu mesec dana. Pre korišćenja ulje je potrebno procediti i presuti u tamniju staklenku. Nakon toga, držite ga na hladnom mestu (može i u frižideru).

Kod manjih problema sa kožom i posle sunčanja potrebno je samo na čisto telo naneti ulje i ostaviti da se upija par sati. A, ukoliko je reč o opekotini, operite je prvo hladnim čajem od kamilice, pa na nju stavite gazu natopljenu ljiljanovim uljem. Ukoliko se osuši, gaze menjajte i dodavajte novo ulje. Postupak pranja kamilicom ponavljajte samo dva puta na dan, ujutro i naveče. Za par dana opekotina bi trebala biti sanirana, a što je najbolje, ožiljaka nema.

Piši!
Širi dalje!

7 komentara
 1. Ljiljana lejla Nedzibovic

  I ja nisam razumila kako ide to 1:3 mozete mi objasniti
  Hvala

 2. Jasmina

  Moze li samo objasnjenje za razmeru 1:3? Nisam bas najbolje shvatila sta se koliko stavlja?

 3. Mirjana Stojanovic via Facebook

  Hvala :-)

 4. Aleksandra Kaisarevic Zivkovic via Facebook

  za ojede kod djece i odraslih

 5. Ljiljana Elhardt via Facebook

  Imala sam prilike da koristim ovo ulje prilikom opekotine i pokazalo se odlično,nisu ostali nikakvi ožiljci.

 6. Sabina Hasic via Facebook

  Na sebi uspješno primjenila.

 7. Marijana Gvozdenovic via Facebook

  pravila sam i odlično djeluje za sve vrste opekotina

Napišite komentar