Menu 

Dosadni virusi i prehlade onima koji nemaju taj luksuz da ih odleže mogu da se razvuku i prave probleme puno duže nego što bi trebalo. U tome prednjači kašalj koji se ne predaje tako lako, a veoma je neugodna i dosadna pojava.

Naravno, i za ovaj problem postoje lekovi iz naše prirode koji nam pomažu da ublažimo kašalj i izbacimo viruse iz organizma

Žalfija

Žalfija ne samo da ublažava kašalj nego i pomaže pri izlečenju bolnog grla. Ima antibakterijska svojstva i deluje kao antipiretik. Ako imate temperaturu pijte hladan čaj od žalfije, a ako vas muči kašalj onda pijte topao čaj u koji ste dodali malo meda i limuna. Više o žalfiji OVDE.

Macina trava

Macina trava je biljka iz porodice mente, ali, nažalost, potpuno drugačijeg ukusa i bez one prepoznatljive slatkoće mente. Ova gorka billjka je veoma dobra za suzbijanje kašlja, a ujedno ublažava digestivne probleme i bolove. Od macine trave možete napraviti bombonice za kašalj tako što ćete kuvati jednu šolju ove biljke u jednoj šolji vode oko 20 minuta. Zatim iscedite biljke, a vodu vratite na šporet i dodajte dve šolje šećera i dve kašike meda pa kuvajte na laganoj vatri dok ne dobijete gust sirup, kao da pravite karamel.

Izlijte smesu na mastan papir i ostavite da se hladi. Pre nego se potpuno stvrdne isecite smesu na male bombone, koje ćete uzimati po potrebi.

Ako vam je ovo previše komplikovano, od macine trave jednostavno napravite čaj i pijte topao.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Mustafa Kaya

    Arkadaşlar yardıma ihtiyacı olan öğrenci arkadaşlarımız, borcu olan memur arkadaşlarımız yedisinden yetmişine paraya ihtiyacı olan herkesin bana ulaşmasını temenni ediyorum (iddaa yoluyla) ÇOKK İDDAALIYIM

Napišite komentar