Menu 

Alkoholizam nije nešto što nestaje preko noći. Uz mnoštvo drugih koraka na vašem putu, odvikavanje od alkohola može biti olakšano i ubrzano uz pomoć biljaka.

Naravno, treba znati da ne postoji magični štapić, koji će rešiti sve vaše probleme. Treba vam jaka volja, ljudi puni podrške, medicinska pomoć, pa sastanci sa ljudima sličnih problema. Ipak, postoje neke biljke, koje su se pokazale delotvornim i protiv ove stare ovisnosti.

Suzdržavanje

Ako želite da vam se alkohol ogadi postoje neke biljke odlične za to. Ekstrakt divlje majčine dušice (pravljen na bazi vode) izaziva povraćanje i mučninu kada ga uzimate sa alkoholom. Uzmite 1 kašičicu 3 do 4 puta na dan. Neka vam to pređe u naviku i kada god posegnete za alkoholom automatski će nastupiti mučnina i odvratan osećaj.

Kudžu koren i maslačak

Ovaj koren je korišćen još u tradicionalnoj kineskoj medicini kao lek protiv pijanstva. Dobar je i za mamurluk (pročitajte – ). međutim, čvrstih dokaza za to nema, ali, s druge strane, potvrđeno je da maslačak mnogo bolje deluje. Koren ove biljke (od 2 do 8 grama) pomešajte sa mlečnim čkaljem ili konzumirajte sam koren maslačka. Ipak, ne preporučuje se da uzimate bilo šta od ovog bez konsultacije sa lekarom i ne duže od 3 sedmice.

Čaj od sladića

Sladić je dobar za jetru, bubrege i imuni sistem. Ima jaka antiupalna dejstva i mnoštvo zdravih antioksidanata. Ako želite da ostavite alkohol pijte redovno čaj od sladića, barem jednu šolju dnevno.

Datule

Bogate su nutrijentima magnezijuma, željeza, kalijuma, kalcijuma i popravljaju imunitet i rasploženje. Ljudima koji se odvikavaju od alkohola preporučuje se da konzumiraju dnevno nekoliko datula izmiksanih i pomešanih sa 1 čašom vode da bi umirili žudnju za alkoholom. Ipak, treba tokom ove terapije paziti na ishranu, jer datule utiču na probavni sistem.

Anđelika

I ova biljka je na listi za odvikavanje od alkohola. Preporučuje se dnevna konzumacija određeni period (do 3 sedmice). Uzimate samo 5 kapi ekstrakta 3 puta na dan.

Piši!
Širi dalje!
4 komentara
 1. Mery

  Da i ja zelim recept kako da napravim taj extrat od majcine dusice

 2. majka

  Alkoholizam je hronicna bolest koja traje dugotrajno, te stoga i trazi dugotrajno lecenje .
  Najveci je problem sto otpori koje alkoholicar pruza su prepreka da se svi suoce sa problemom.
  Porodica je u paukovoj mrezi , vreme prolzi, bolest napreduje sa svim posledicama koje nosi.
  Porodicne, profesionalne, zdravstvene, jednom recju, sve je poremeceno, naravno, sredina u kojoj zivi alkoholicar i tako svi faktori menjaju ponasanje i nastaje tipicno alkoholicarsko ponasanje, sa dvojnom licnoscu, jednom treznom, a drugom pijanom.
  Izlaz postoji , ali ne u dugotrajnim pricama sto ne uradja plodom.
  Ni jedan alkoholicar nece otici na lecenje. Uglavnom ide pod pritiskom ili ultimatumom.
  Kad to kazem, ili razvod braka, ili otkaz na poslu, ili kad je zdravlje ugrozeno, alkoholicar tada razmislja
  da ode na lecenje. Lecenje je dugotrajno, pomoc porodice je neminovna, ali bez lecenja, kao sto se lece sve bolesti nema izlaza i resenja problema…

 3. miladin

  imam brata hronicni alholicar lecen od alhohola i nista on po starom leka za alhohol nema samo cvrsta volja ali od 1000 ljidi jedan odrzi rec tomije reko vrhunski psihijatar da lecenje od alhohola traje vrlo kratko i potom pacijent ide kuci sa obecanjem doktoru da vise nikad nece piti ali to obecanje pada u vodu cim se malo oporavi i moji roditelji su bili alholicari brat je kreno njihovim putem ja ne uzimam alhohol niti me zanima kad vidim pijanog coveka jabi mogo povracat umesto njega na nasim prostorima je puno alhoholicara naj vise mladih ljudi

 4. hasan islamovic

  pozdrav..
  imam jedno pitanje ;kako da napravim ovaj Ekstrakt divlje majčine dušice (pravljen na bazi vode) molim vas da mi ako imate recept posaljete unapred hvala

Napišite komentar