Menu 

Gripe i prehlade su nam uveliko tu, virusa ima na sve strane. A vi od starijih skeptično slušate kako će pileća supa spasiti stvar.

E pa sad je i dokazano!

Pileća supa je lekovita, pomaže nam da prebrodimo prehlade, a može da poboljša i imunitet te da se jede kao preventiva.

Kad ste prehlađeni ili imate grip, obično vam je zapušen nos, boli vas grlo, otežano dišete.

Pileća supa se posebno delotvornom pokazala pri olakšavanju disanja i razgradnji sekreta u  plućima.

pileca supa 2

Sve blagodeti pileće supe

Voda iz supe i rezanci vam organizam opskrbe ugljenim hidratima i podižu nivo energije, pa se možete osećati manje umorno i iscrpljeno.

Ako u supu dodate i puno povrća, dobićete mnogo hranjivih materija na jednom mestu, što vam može poboljašati rad imunog sistema i lakše ćete se izboriti sa virozom.

Druga namirnica sa kojom su nas „maltretirali“ da leči, kroz celo detinjstvo, a za koju je takođe dokazano da je lekovita jeste beli luk.

beli luk

Za beli luk se zna da je veoma dobar antioksidant. Konzumiranjem belog luka možete sprečiti ili skratiti trajanje prehlade. Postoje čak i razni suplementi na bazi belog luka za one koji ne vole njegov ukus. Uzimajte ih preventivno, ali nemojte ih davati deci pošto njihovo delovanje na deci nije utvrđeno.

Mama je opet bila u pravu.

Piši!
Širi dalje!

1 komentar
  1. Izborite se sa prolivom na prirodan način | LifePress magazin

    […] bilo bi dobro pripaziti neko vreme, jedite pileću supu ( o lekovitosti pileće supe pročitajte OVDE), dvopek, banane, rižu na vodi. Banane sadrže pektin, vrstu vlakana koja upija višak tečnosti […]

Napišite komentar