Menu 

Alergija vas izluđuje, a konvencionalini lekovi baš ne pomažu? Probajte sa lekovima iz prirode pomoću kojih možete stati u kraj dosadnom kijanju i šmrcanju.

Slana otopina

Ovo je jedna od retkih metoda oko koje se slažu istočna i zapadna medicina. Radi se, najjednostavnije rečeno, o ispiranju sinusa slanom vodom koja može pomoći da isperete alergene koji vam iritiraju nozdrve. Otopinu možete napraviti sami, tako što ćete četvrtinu šolje vode pomešati sa dve kašike morske soli i kašikom sode bikarbone. Stavite otopinu u plastičnu flašicu sa uskim vrhom (kao dozer za ulje) nagnite glavu unazad i istiskajte otpinu prvo u jednu, zatim u drugu nozdrvu.

Inhalacija

Ako vam je nos previše zapušen inhalacija esencijalnim uljima je uvek dobro rešenje. U malo većoj posudi zakuvajte vodu, zatim dodajte par kapi ulja eukaliptusa, ruzmarina, mirte i čajevca. Nagnemo se nad posudu, pokrijemo se peškirom i lagano udišemo paru oko desetak minuta. Ponavljajte od 1-3 puta u toku dana.

Probiotici

Kada kažemo probiotici vi sigurno pomislite na dobre bakterije koje možemo pronaći u običnom jogurtu. Probiotici takođe igraju veoma važnu ulogu u jačanju imuniteta, a znajući da je upravo slab imunitet glavni uzročnih alergija onda ni ne čudi zašto se upravo probiotici preporučuju.

Neki ljudi koji pate od alergija se kunu da su im konzumiranje prirodnog meda od malih seoskih domaćinstava i čaja od koprive uveliko olakšali simptome alergija.

Probajte, ništa vas ne košta.

OVDE pročitajte koji su to okidači za alergije.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar