Menu 

Iako vam se to možda čini apsolutno neverovatno, migrenu ne morate lečiti isključivo snažnim analgeticima, probajte sa jednako delotvornim prirodnim preparatima koji će vam veoma efikasno odagnati bol.

Postoji mnogo prirodnih lekova koji se vekovima koriste u lečenju migrene, mi vam danas otkrivamo samo neke od njih, one koji su se pokazali najdelotvornijima.

Biljni lekovi

http://www.dreamstime.com/stock-photo-spring-flowers-butterbur-river-bank-detail-image39789130

Butterbur je biljka koja se pokazala kao najdelotvorniji prirodni lek protiv migrene. Stručnjaci je smatraju veoma delotvornom i sigurnom za upotrebu. Pri upotrebi ove biljke treba da budu oprezni oni koji su alergični na ambroziju, a trudnice i dojilje bi se pre upotrebe trebalo da konsultuju sa svojim lekarom.

Američka akademija za neurologiju preporučuje uzimanje suplemenata na bazi ove biljke jer sirovi koren može loše da utiče na pluća, jetru i cirkulaciju Pre upotrebe suplemenata na bazi ove biljke obavezno se posavetujte sa lekarom.

Hrizantema je još jedna biljka koja dokazano ublažava simptome migrene i koja se dugi niz godina upotrebljava u te svrhe. Ova biljka raste u Aziji, Evropi i Zapadnoj Americi, a stari Grci su je koristili za upale i lečenje menstrualnih bolova. Najnovija istraživanja su pokazala kako kombinacija hrizanteme, magnezijuma i vitamina B2 smanjuje učetalost migrena za 50 odsto.

Uzimajte, uz preporuku lekara 50-100 mg suplemenata na bazi ove biljke. Ne preporučuje se trudnicama.

Suplementi

Pored biljaka u borbi protiv migrene mogu pomoći i određeni suplementi.

Vitamin B2 je jedan od najefikasnijih vitamina za sprečavanje migrene i to zato jer podiže nivo energije u mozgu, posebno kad se uzima u većim dozama. Oni koji pate od hroničnih migrena bi trebalo da uzimaju 400 mg dnevno uz preporuku lekara.

Magnezijum je mineral koji opušta krvne sudove i pojedina istraživanja su pokazala da mnogi ljudi koji imaju migrene pate od nedostatka magnezijuma. Magnezijum bi trebalo uzimati u dozi od 400 mg dva puta dnevno.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-cup-coffee-image24759378

Ishrana

Kofein iz čaja ili kafe se širom sveta koristi kao lek i stimulans koji podiže raspoložnje i potpomaže apsorpciju lekova  što utiče na brži prestanak bolova. Tokom migrene nivo adenozina se podiže, a kofein remeti učinak adenozina što može olakšati bolove.

Ako vas boli glava popijte šolju crne kafe ili čaja sa višom dozom kofeina, ali izbegavajte da to činite u kasno poslepodne ili uveče.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar