Menu 

Iako je Kronova bolest hronična i ne postoji lek koji je u potpunosti može izlečiti, mnogi eksperti tvrde da se simptomi mogu ublažiti pomoću nekih prirodnih tremana. Mi vam naravno otkrivamo neke od njih.

Veoma je važno da pre nego što se podvrgnete bilo kakvoj alternativnoj terapiji, razgovarate sa vašim lekarom koji će vam reći da li ono što želite da probate na bilo koji način može uticati na tok bolesti ili lekove koje koristite. Ovo su samo neki od prirodnih lekova koji se preporučuju u slučaju Kronove bolesti.

Probiotici. Ovo su svima dobro znane, dobre bakterije koje poboljšavaju probavu i neutrališu one loše bakterije u crevima. Ukoliko bolujete od neke hronične bolesti ili ste nedavno pili antibiotike velika je verovatnoća da imate manjak probiotika u organizmu, a sreća je što ih možete uzimati putem hrane. Probiotici dokazano ublažavaju simptome Kronove bolesti, ali u zavisnosti od toga u kom stadijumu je bolest.

3302423912_b8f0be9cbc_o

Prebiotici. Ovo su neprobavljivi ugljeni hidrati koji se najčešće mogu naći u atričokama, medu, bananama, integralnim žitaricama, belom i crvenom luku. Prebiotici su u stvari hrana za probiotike i crevne bakterije. Ukoliko jedete hranu bogat prebioticima vi u stvari pospešujete funkciju probiotika.

Riblje ulje. Ovo ulje se uglavnom preporučuje ljudima koji imaju povišen holesterol, ali nedavna istraživanja su pokazala da omega 3 masne kiseline koje se nalaze u ribljem ulju imaju antiupalna svojstva koja pomažu kod Kronove bolesti koja se karakteriše kao hronično zapalenje.

4908341736_1902bee872_z

Akupunktura. Veruje se da akupunktura podstiče mozak na produkciju endorfina, hemikalije koje blokira bolove, a pored toga jačaju imunitet i pomažu organizmu da se izbori sa raznim vrstama infekcija.

Biljni lekovi. Pre nego probate bilo koji biljni lek, obavezno se posavetujte sa lekarom i nikako ne uzimajte ništa na svoju ruku.Samo neki od biljnih lekova koji se preporučju su:

  • Sok aloe vere
  • Kamilica
  • Papermint

Nešto više o samoj bolesti pročitajte u tekstu Kronova bolest – postoji li lekovita dijeta?

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar