Menu 

Svetlosna terapija ili terapija LED svetlima postaje sve više tema na polju lečenja rana, protiv starenja i bolesti kože, ali i tumora na mozgu.

Ova terapija se obavlja sa panelima sa crvenom ili infra crvenom svetlošću, koja zrači nisko pulsirajuće svetlo do tri puta svetlije od sunčevog da bi aktivirali ćelije kože. Na našu kožu deluje kao fotosinteza za biljke. Preobražava energiju svetla, koje već delom postoji u ćelijama kože da bi podstakao zarastanje rana i obnovu kože.

svetlosna terapijaU terapiji se mogu koristiti polarizovana polihromastka (sadrži spektar duginih boja) svetlost, laseri, fluorescentne lampe, svetlo punog spektra, … Međutim, ne preporučuje se korišćenje ovih svetala na svoju ruku, već samo uz nadzor stručnjaka. Terapija se obavlja po utvrđenom rasporedu, ponekad i u tačno doba dana. Sa njom leče obično psorijazu, ekceme, akne, ali i nesanicu ili neke psihičke poremećaje.

Protiv bora i starenja

Ova terapija postala je ekstremno popularna, jer se prema nekim tvrdnjama pokazala vrlo uspešnom u “vraćanju mladosti”. Naime, svetlost prodire ispod površine kože, ali ne izaziva oštećenja, već aktivira i izvlači kolagen na površinu i ravna linije i bore. Sužava pore, lice ima bolju teksturu, “izvlači” vaš prirodni kolagen, smanjuje staračke pege, poboljšava cirkulaciju i hidrataciju, umanjuje ožiljke, crvenilo i svrab, …

Rane i opekline

Istraživanja su pokazala da pravilna izložensot LED svetlima može dovesti do toga da vaša kože raste 150 do 200 puta brže. Zato je često i koriste za brže zarastanje rana, ožiljaka i opekotina. Ova terapija se koristi i u borbi protiv raka, jer ovo svetlo može da aktivira posebne lekove osetljive na svetlo, koji su vrlo efektivini u suzbijanju inače nedostupnih tumora.

svetlosna terapija

Novorođenče: oporavak sa svetlosonom terapijom

Oprez i terapija kod kuće

Iako postoje svetlosne kutije i mnoge lampe, koje možete sami koristiti kod kuće, najbolje je da se obratite stručnjaku. Ovu terapiju mnogi smatraju potpuno bezbednom, jer su današnje lampe i izbori svetlosti koji se koriste zaštićeni dobro, imaju filtere i čitava terapija je planirana. Ultravioletno zračenje je svakako štetno za kožu, ali lampe za fototerapiju ne emituju ove zrake i potpuno su sigurne za upotrebu dokle god tokom terapije ne koristite i lekove koji su osteljivi na svtelost. Ova terapija utiče i na raspoloženje, a i na aktivaciju reproduktivnih hormona. U početku se mogu javiti mučnina i glavobolje.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar