Menu 

Muče vas tamni podočnjaci? Izgledate umorno i iscrpljeno? LifPress magazin je tu da vam pomogne.

Tamni podočnjaci uglavnom nastaju zbog genetike. Ljudi koji su rođeni sa tanjom kožom, kod njih se vene mogu pokazati kao tamni podočnjaci. Pored genetike glavni razlozi za tamne podočnjake su premor, nesanica i stres. A mogu ih prouzrokovati i problemi sa sinusima , trudnoća i nedostatak hranjivih nutrijenata u organizmu. Bilo kako bilo mi vam donosimo nekoliko prirodnih lekova uz pomoć koji ćete rešiti problem podočnjaka.

Tamni podočnjaci – prirodni lekovi

Krastavac zaista pomaže i to nije mit, samo umesto da ga sečete na kolutove, izrendajte ga, iscedite vodu i stavite na pamučne krpice pa na oči. Umesto krastavca možete koristiti i krompir, na isti način.

Pomešajte limunov sok, brašno od crvenog sočiva, pire od paradajza i kurkumu. Namažite ovom smesom kritično područje i ostavite da deluje 15 minuta, nećete verovati kakav će biti rezultat.

Kesice od biljnih čajeva, kuglice vate u ružinoj vodici ili lišće mente pomešano sa malo soka od paradajza takođe važe sa učinkovitije prirodne preparate. Obavezno ih probajte.

Ipak, da biste se trajno rešili tamnih podočnjaka potrebno je da promenite navike. Spavajte najmanje 7 sati, pijte dovoljno tečnosti, jedite dovoljno svežeg voća i povrća i unosite preporučene dnevne doze vitamina C i gvožđa. Kao i za sve ostalo i za podnočnjake zdravlje nam dolazi iznutra.

Muče li vas tamni podočnjaci, kako se borite?

Kad završite sa tretmanom za podočnjake probajte i masku za zatezanje lica od gline.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar