Menu 

Ako ovog leta planirate opušteniji odmor uz dobro društvo, dobru hranu i dobru kapljicu onda će vam naši saveti kako da pobedite mamurluk sasvim dobro doći.

Tokom godišnjih odmora većina nas se opusti uživa u svim blagodeti dobre hrane i dobre kapljice. Da vam odmor ne bi prošao u mamurluku pokušajte neke od preporuka lekara koji će vam sigurno biti od pomoći.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-cocktails-time-image739526

Izbegavajte previše ili pogrešnu vrstu alkohola

Poznato je da alkohol stimuliše apetit i zato je kad popijemo malo više savim moguće i da pojedemo više nego što bi trebalo. Ako popijete previše alkohola pomešanog sa pićima punim šećera može doći do nagle reakcije insulina i smanjenog šećera u krvi čak i kod onih potpuno zdravih osoba. Tu je naravno i povećan nivo kortizola koji će vam poremetiti dobar san. Poenta priče je da čak ni na odmoru ne preterujete, već da uživate i to u kvalitetnim pićima, a one kokteliće koji se nude po hotelima ostavite za neki drugi put. Barem ako ne želite gadan mamurluk.

Ako već želite mešati alkoholna pića sa bezalkoholnim napicima neka to bude soda voda ili pića koja ne sadrže šećer.

Pijte vitamin B pre i posle konzumiranja alkohola

Vitamin B je neophodan za eliminaciju alkohola iz organizma, a pojedina istraživanja su pokazala da vitamin B6 smanjuje simptome mamurluka za čitavih 50 odsto. Vitamine B kompleksa uzimajte pre, ako planirate popiti malo više da biste preventivno delovali na mamurluk ali i jutro poslije će sasvim dobro doći.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-ginger-tea-freshly-prepared-hot-made-fresh-root-served-glass-selective-focus-focus-front-rim-image35243219

Izađite na kraj sa mučninom

Aapsolutno najdelotvorniji lek koji će vam biti prijatelj broj jedan kad je u pitanju mučnina uzrokovana mamurlukom je svakako đumbir. Kupite čaj od đumbira u filter kesicama ili jednostavno kupite sveži koren đumbira, isecite ga i skuvajte u vodi pa pijuckajte tokom mamurnog jutra. Verujte nam na reč da će vas preporoditi.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar