Menu 

Ne biste verovali koliko mali rituali ako ih obavljate svaki dan mogu popraviti raspoloženje čak i tokom najstresnijih dana u nedelji. Mi vam donosimo nekoliko predloga, ali vi ih u svakom slučaju prilagodite sebi i svojim afinitetima.

Isti doručak svakog jutra. Ako svako jutro tačno znate šta ćete jesti za doručak automatski se rešavate stresa ujutru. Naravno, ne bi trebalo da odaberete nešto slatko i kalorično, već nešto što će vas zasititi i obezbediti vam potrebnu energiju. Neka to bude omlet sa povrćem, zobena kaša ili musli sa grčkim jogurtom i voćem.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Uživajte u jutarnjoj kafi. Jeste li merili za koliko minuta ste jutros srknuli prvu kafu i da li vas je to iznerviralo? Sutra ujutro ustanite malo ranije i uživajte u svakom gutljaju prve jutarnje kafe i sigurno ćete na ceo dan gledati drugačije i pozitivnije.

Sastavite listu ignorisanja. Većina nas ima listu obevaza koje treba obaviti tokom jednog dana ali od jednake važnosti je i lista stvari koje jednostavno nisu vredne vaše pažnje i vremena. Svaki dan sastavite jednu ovakvu listu i na nju stavite sve one sitnice koje vas smaraju i na koje se terate. Ignorišite ih.

Isključite mozak na nekoliko minuta. Čak i onim najsabranijima se desi da izgube kontrolu tokom dana i stres ih u potpunosti “pojede”. Da vam se to ne bi desilo u stresnim situacijama se jednostavno isključite na nekoliko minuta. Zatvorite oči i zamislite neko srećno mesto na kome biste radije bili. Isto tako, važno je da se tokom dana osamite i radite nešto što vas ne umara ili jednostavno ne radite ništa, slušate muziku, igrate igricu na računaru ili gledate omiljenu seriju.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Kada pitate nekoga kako je, pažljivo poslušajte odgovor. U današnje vreme toliko smo zaokupirani svojim problemima da u većini slučajeva ne slušamo šta nam drugi pričaju, a pitanje “kako si” se postavlja uglavnom iz kurtoazije. Sledeći put kada u prolazu nekome postavite ovo pitanje budite toliko pristojni pa zastanite i saslušajte odgovor do kraja i stavite do znanja toj osobi da vam je zaista stalo da čujete.

Pokušajte uvesti ove male rituale u svoj svakodnevni život na par dana i uverićete se koliko će vam dani biti pozitivniji.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar