Menu 

U danšnje vreme otkaz na poslu je jedan od glavnih strahove među ljudima na našem području. Pokušajte pročitati znakove koji govore da vam preti otkaz i probajte promeniti nešto na vreme.

Ako niste sigurni u sigurnost sopstvene pozicije na poslu, ako mislite da niste ispunili očekivanja ili da postoji određeno neslaganje između vas i vašeg šefa onda obratite pažnju na neke od znakova koji možda pokazuju da vas čeka otkaz.

Veoma je važno da znate prepoznati znakove upozorenja jer na taj način možete učiniti sve što je u vašoj moći da sprečite ostanak bez posla.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-image-young-man-fired-job-gathering-stuff-cardboard-box-image34306816

Iznenadna procena vašeg rada

Ako vas je vaš šef iznenada pozvao u svoju kancelariju sa ciljem da vam da finalnu procenu vašeg rada to može biti znak da se nešto sprema. Poslodavci kažu da finalna procena dolazi obično pre otpuštanja i da je to poslednja šansa zaposlenicima da daju više od sebe na poslu, ali i da im oni indirekto ukažu na pogreške.

Suptilniji znakovi da se nešto spremna

Pred ovog veoma očitog, postoji mnogo malih suptilnijih znakova koji jasno daju naslutiti da vaša pozicija na poslu nije čvrsta kao pre.

Vaša zaduženja i odgovornosti su smanjene. Ako primetite da vam poslodavac odjednom zadaje manje posla i vaše odgovornosi su iz dana u dan sve manje, verujte nam na reč to nije zato što pokušava da vas poštedi već vam verovatno poručuje da ste višak.

Dobili ste neobično unapređenje. Verovali ili ne unapređenje na poslu ne mora uvek biti pozitivna stvar posebno ako je vaša nova titula gotovo pa izmišljena. Ako su vaša zaduženja ostala ista, plata vam nije povećana, a od unapređenja ste dobili samo novi naziv vašeg položaja treba da se zapitate.

Firma ima finansijskih problema. Ponekad otkaz zaista nema nikakve veze sa radom i vašim sposobnostima već isključivo sa stanjem u kome se vaša firma nalazi. Ako firma već neko vreme ima finansijskih problema možda je vreme da polako počnete tražiti drugi posao.

Osećate se izostavljeno. Ako vas u jednom trenutku počnu izostavljati sa sastanaka to bi trebalo da bude jasno upozorenje da nešto nije u redu.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-confident-business-man-giving-presentation-to-coll-image8690079

Šta uraditi ako primetite znakove ili ijednostavno imate osećaj da nešto nije u redu?

Pokušajte sazvati sastanak sa vašim šefom i tražite da otvoreno razgovarate o svemu. Pitajte šta vi možete uraditi da popravite stanje i poboljšate svoj rad i zahtevajte da zajedno analizirate svaki uspešan posao koji ste obavili za firmu.
Ako i nakon svega usledi otkaz, obavezno tražite sve što vam po zakonu pripada.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar