Menu 

“Sungazing” ili solarna joga je drevna metoda gledanja u sunce, čime u organizam unosimo sunčevu svetlost. Svi naši preci su se na neki način bavili solarnom jogom , a danas se o njoj sve  više priča.

Solarna joga je naučna energetska disciplina, gde se dozirano unosi sunčeva svetlost putem očiju, ali isključivo u predvečerje kad je sunce slabijeg intenziteta. Ova metoda postoji hiljadama godina, ali se neko vreme o njoj nije pričalo dok početkom 90-tih godina Indijac po imenu Hira Ratan Menek nije odlučio da upozna svet sa ovom vrstom joge.

By: Gianni

By: Gianni

Solarnom jogom, regenerišemo telo, produžujemo životni vek, usporavamo starenje, balansiramo umno i telesno. Na ovaj način možemo redukovati unos hrane u organizam, a energiju nadomestiti putem sunca.

Praktikovanje solarne joge je veoma jednostavno i možete je raditi sami bez bilo kakvog stručnog navođenja.  Suština je da se povežete sa suncem, da možete u sunce gledati i do 45 minuta, a da vam se čini da su prošla samo 3-4 minuta. Kada ovo dostignete vaš cilj je ostvaren.

Veruje se da su Britanci tokom njihovog boravka u Indiji u 19. veku otkrili postojanje jogija starih i preko sto godina, koji su upražnjavali „sungazing“. Nad čovekom koji je modernije doba upoznao sa ovom metodom, Hira Ratanom Menekom, američka agencija za svemirska istraživanja NASA sprovela je detaljna ispitivanja, a zaključak je bio da se radi o čoveku-fenomenu, jer su istraživanja potvrdila sve blagodeti solarne joge. Nakon toga u program NASA-e su uključene neke tehnike „sangejzinga“.

Svakodnevnom primenom solarne joge nestaju sva psihička i fizička obolenja nakon svega nekoliko meseci, tvrde jogiji.

Za tečaj solarne joge ne trebaju vam nikakve specijalne pripreme, sve možete uraditi sami, snagom volje i želje, ali morate biti oprezni. Nabavite stručnu literaturu i tačno pratite uputstva.

Detaljna uputstva za praktikovanje solarne joge možete pročitati OVDE.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Todor.M

    Solarna Joga nije nikakva drevna tehnika nego novo izmisljena tehnika uz pomoc koje osoba koja se bavi sa time biva opsjednuta demonima a da toga nije ni svjesna. To je okultna praksa ezoterike ili new age okultizam. Moj savjet je da se okanete toga i da se cuvate, znam ljude koji su postli opsjednuti i nastradali.

  2. Ilija

Napišite komentar