Menu 

Doručak je najvažniji obrok, sjajna podloga za zdrav i dugovečan život. Uz naše predloge za savršeno izbalansiran obrok osećaćete se bolje, energičnije i snažnije.

Ovo nisu recepti, ovo su smernice, a vi ćete sami morati da smislite ukusan i neodoljiv doručak.

By: Toni

By: Toni

Za doručak koji će vas za ceo dan napuniti energijom probajte kombinaciju kvalitetnih proteina kao što su jaja, orašasto voće i dimljeni losos sa zdravim mastima (mleko sa manjim postotkom masnoće) i složenim ugljikohidratima koje dobijamo iz celovitih žitarica, voća i povrća.

Ako ste ljubitelj žitarica odaberite zobene pahuljice, dodajte malo pistaća, orasa, suvog voća i sve zalijte mlekom i kojom kapljicom meda. Dobićete veoma moćnu kombinaciju koja će vam, ako je budete redovno jeli, pomoći da snizite holesterol.

Šejkovi za doručak su uvek sjajan izbor. Ubacite u blender smrznutu bananu, malo mleka, jogurta, maslaca od kikirikija i malo bobičastog voća po želji. Stavite u omiljenu čašu i dobićete zdrav i hranjiv doručak za poneti.

Ako ste ljubitelji jaja, ispecite ga na oko, stavite na hleb zajedno sa malo avokada i mladog spanaća. Dobićete doručak iz snova.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Pored vode, čaj je najpopularniji napitak na svetu. U vašoj kuhinji pored osnovih čajeva, poput kamilice, mente, žalfije i uve, morate imati i ove majstore zdravlja. Piši! Širi dalje!