Menu 

S prolećem ljudima koji pate od alergija stižu i problemi. Kijanje, šmrcanje, suzne oči svakako nisu ugodna pojava. Donosimo vam listu od 6 okidača za alergije za koje sigurni smo niste znali.

Pijaca

Da li vam se desilo da šmrcanje i kijanje počne nakon što ste jeli sveže povrće? To je oralni alergijski sindrom, a javlja se jer vaš imuni sistem zameni protein iz povrća sa polenom. Ako ste na primer alergični na polen drveća hrana kao što su jabuke , kruške, kajsije, višnje, trešnje, narandže, šljive, bademi, lešnici, orasi, mogu da vam smetaju.

Sveže opran veš

Veš koji se suši napolju, na svežem vazduh može da se nakupi polena. Bilo bi bolje da veš sušite u sušilici za veš ili u stanu.

Ves

Fudbalske utakmice

Polen i plesan se raspršuju po vazduhu dok igrači trče po terenu zato ako ste zaljubljenik u fudbal ili vam dete trenira pa ga redovno gledate obavezno kod sebe uvek imajte lekove ili ih popijte pre nego krenete.

Prolećne oluje

Lagane kiše mogu saprati polen ali oluje praćene jakim vetrom sav polen odnesu u vazduh. Budite spremni da će se koncentracija alergena povećati nakon oluja.

Roštiljanje

Roštilji proizvode dim koji sadrži alergene, dim takođe može narušiti vaš imuni sistem što će organizam učiniti još ranjivijim na alergije. Držite se podalje od dima.

Rekreacija u prirodi

Izduvni gasovi iz automobila i kamiona u kombinaciji sa polenom mogu se nastaniti u plućima, ovo je još gore u sparnim i vlažnim danima, zato vozite biciklo ili džogirajte kad saobraćaj nije baš gust.

Piši!
Širi dalje!

2 komentara
  1. Potpuno prirodni lekovi za alergiju | LifePress magazin

    […] OVDE pročitajte koji su to okidači za alergije. […]

  2. 6 načina da se zaštitite od krpelja | LifePress magazin

    […] (Saznajte više i o prolećnim alergenima) […]

Napišite komentar

Zdravlje

Najjednostavnije objašnjenje za osteoporozu jeste slabe ili porozne kosti. Ovo je jedan od najčešćih oblika poremećaja kostiju, a žene su četiri puta podložnije ovom poremećaju od muškaraca. Piši! Širi dalje!