Menu 

Prvo nam je nametnuto da nam se život svede na posao, kuću, jurnajvu, a zatim su nam pod nos stavljeni razni tretmani i kure koji za samo par dana rešavaju sve naše probleme.

I mi poverujemo.

Koliko su zaista spasonosne sve detox dijete i tretmani kojima nas bombarduju sa svih strana?

Činjenica  je da naše telo konstantno izloženo stresu i raznim, toksičnim materijama koje ma koliko se čuvali ne možemo izbeći.

Tu su razni dodaci u prehrani (emulgatori, sintetičke boje, konzervansi), pesticidi, izduvni gasovi, duvanski dim…

Duže izlaganje ovakvim faktorima, pored stresa pod kojim smo svakodnevno dovodi organizam u stanje iscrpljenosti, loše spavamo, sve nas boli…

U nedostatku vremena, hvatamo se za slamku i prihvatamo raznorazne dijete, bez pitanja koliko je to deletvorno, koliko košta i kakve su posledice.

U poslednje vreme sve više se oglašavaju stručnjaci iz medicine i nutricionizma koji upozoravaju na ove kratkotrajne i “čudesne” dijete, koje po njihovim rečima ne samo da nisu delotvorne nego mogu biti i veoma štetne.

Najveći problem kod ovakvih tretmana jeste da deluje isključivo na posledicu, ne na uzrok problema.

Za regeneraciju organizma potrebna je jedna cela godina

Naš organizam ne funkcioniše na način da jednostavno čajevima, sokovima i raznim preparatima izbaci sve toksine za nekoliko dana koji su se tu taložili tokom cele godine. Ovakvim postupcima čistimo samo creva, a ne dobijamo maltene ništa.

Potpuna regeneracija organizma trebalo bi da traje najmanje godinu dana, da bi svoje telo doveli u red. Brze i „efikasne“ detox dijete su veoma naporne organizmu iako im je krajnji cilj revitalizacija.

Štetne posledice ovih tertmana mogu biti čak i oštećenje bubrega, kardiovaskularne smetnje, pa čak i oštećenja mozga.

Zaključak je sledeći nema brzog i jednostavnog načina za formu. Hranite se zdravo, promenite loše životne navike, posvetite se sebi tokom cele godine, ne ostavljajte sređivanje svoga tela i duha za „zadnji čas“. Ipak kako se kaže „Naše telo je naš hram“.

This slideshow requires JavaScript.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Imate li problema sa bolovima u zglobovima koji su povezani sa osteoartritisom? Onda će vam saznanje da ih možete odagnati jednostavnim šetnjama verovatno izamamiti osmeh na lice. Piši! Širi dalje!