Menu 

Problemi sa spavanjem su veoma česti kad su temperature napolju visoke. LifePress magazin će pokušati da vam pomogne.

Dobar san je neophodan da bismo lakše pregurali dan, a leti ga retko ko ima. Daška vetra ni od kuda, a spavanje pored upaljene klime nije baš preporučljivo. Pa šta nam onda preostaje? Evo nekoliko saveta.

Za početak telo održavajte dovoljno hidriranim, tokom dana unosite dovoljno tečnosti, a ukoliko ne volite vodu na našem sajtu naći ćete mnoštvo recepata za osvežavajuće sokove, šejkove… Ako ne unosite dovoljno tečnosti tokom leta veća je verovatnoća da ćete imati problema i sa glavoboljama.

Probajte jutrom ustajati ranije, za vreme jutarnjih svežina, a ako vežbate najbolje vreme za vežbu je upravo to.

Pokrivajte se i spavajte na isključivo pamučnim plahtama i jastučnicama, zaboravite na saten i sve ostale materijale koji ne upijaju znoj. Obratite pažnju i od čega su vam napravljeni jastuci. Spavanje na jastucima napravljenim od sve popularnije memorijske pene može biti veoma vruće i neugodno leti.

Noću nemojte pokrivati stopla, jer sva toplina dolazi upravo odatle, kao uostalom i kad nam je hladno. Slobodno otvorite prozor da vam povetarac rashlađuje sobu tokom noći. Isto tako možete ostaviti upaljen ventilator, na najmanjoj brzini, ali ova opcija ne dolazi u obzir kad su u pitanju deca.

Pre spavanja priuštite si hladniji tuš, to će vam pomoći da se oćećate bolje, a bićete i manje lepljivi od znoja što će svakako pomoći da lakše zaspite.

Hladni oblozi sa zadnje strane vrata ili kolena pred spavanje pomoći će vam da rashladite telo i lakše pregurate noć, ovaj savet posebno se preporučuje ženama u menopauzi koje imaju problema sa valunzima.

U pojedinim državama sa veoma toplom klimom, kao što je Grčka, ljudi se pokrivaju pomalo vlažnim čaršafima da bi ih hladili tokom noći. Ako niste jedni od onih koji se plaše prehlada i na plus 40, probajte i ovo.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dečija astma je poprilično čest i neugodan problem kako za dete tako i za roditelje. Jedna od najbitnijih stvari jeste da naučite živeti sa njom, saznate sve što bi vam moglo...