Menu 

Mogu li nam kućni ljubimci poboljšati zdravlje? Možemo li sniziti krvni pritisak i nivo šećera u krvi uz pomoć naših čupavih drugara? LifePress magazin vam otkriva!

Posedovanje kućnog ljubimca može da nam pozitivno utiče na snižavanje krvnog pritiska, podiže imunitet, ublažava depresivna stanja i poboljšava društveni život. Šta čekate, nabavite mačku ili psa!

5 načina kako nam životinje poboljšavaju zdravlje

Borci protiv alergija

Staromodna razmišljanja da ukoliko imate kućnog ljubimca u kući vaše dete će imati i veće šanse da bude alergično i ako dolazite iz porodice gde su alergije česte, nikako ne bi trebalo da imate kućnog ljubimca definitivno ne piju vode, naprotiv.

Najnovija istraživanja pokazuju da je za decu preporučljivo da odrastaju pod istim krovom sa krznenim ljubimcem, jer će biti pod manjim rizikom da pati od alergija ili oboli od astme.

Ljubavni život

Ukoliko ste samac, vaš pas vam može pomoći da pronađete srodnu dušu. Pas je sjajn razlog za početak konverzacije, uvećini slučajeva suprotni pol će vam sam prilaziti, tačnije vašem psu čime će vam biti olakšan put za početak razgovora.

Za starije

Istraživanja su pokazala da su oboleli od Alchajmerove bolesti, koji su imali psa za kućnog ljubimca imali puno manje napada anksioznosti. Čak se i oni koji se brinu o obolelima osećaju manje opterećeno ukoliko je u kući pas ili mačka. Za starije ljude šetnja sa psom ili vođenje računa o maci može biti dovljno da se ne osećaju usamljeno.

Poboljšavaju stanje duha

Oboleli od SIDA-e koji imaju kućne ljubimce ređe upadaju u depresiju od onih koji nemaju kućne ljubimce, ovo se pokazalo posebno efektno kod onih koji su veoma vezani za svoje kućne ljubimce.

Jedno istraživanje je pokazalo da su ljudi izloženi stresu sa visokim krvnim pritiskom, koji su usvojili psa nakon nekog vremena uspeli sniziti nivo stresa što je uticalo i na snižavanje krvnog pritiska.

Pored toga, igranje sa vašim kućnim ljubimcem može da podigne nivo serotonina (hormona sreće) i dopamina u krvi.

Dobri za zdravlje srca

Srčani bolesnici, koji su nabavili macu ili psa žive duže sa svojom bolesti, pokazala su brojna istraživanja. Muški vlasnici pasa imaju mnogo manje naznaka za obolenja srca, normalniji nivo triglicerida i holesterola.

Možda vam sledeći put lekar za vaše zdravlje prepiše jednu macu, psa ili zeca umesto lekova.

A kako da na jednostavne načine poboljšate svoje zdravlje i raspoloženje pročitajte ovde.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

I dan danas se lome koplja oko upotrebe antibiotika. I dok ih jedni lekari propisuju bez razmišljanja drugi ih koriste u krajnjem slučaju. Evo nekoliko znakova koji upućuju na to da...