Menu 

Ako vas brine dnevni unos vode i dovoljna hidriranost tela, jer ne možete popiti preporučenih osam čaša vode mi smo tu da vam pomognemo. Predstavljamo vam namirnice koje će vam pomoći da unosite dovoljno vode u organizam.

Neki od nas jednostavno ne mogu dostići cilj da popiju osam čaša vode, ali uz namirnice koje su bogate vodom taj cilj možete dostići bez ikakvih problema. Pored toga, imajte na umu da se u tih osam čaša ubrajaju i sokovi, čajevi , mleko, jogurt… Evo liste namirnica koje će vam najviše pomoći u hidratizaciji organizma.

Tikvice – Šolja zapremine 250 ml kuvanih tikvica sadrži 211 ml vode, a pored toga dobićete bonus u vlaknima kojima su tikvice veoma bogate.

Ananas – Šolja naseckanog ananasa iz konzerve sadrži 223 ml vode, dok onaj sveži sadrži 142. Ananas je niskokaloričan i sa jednom šoljom ovog voća unećete svega 80 kalorija.

Bundeva – pored toga što je biljka karakteristična za jesen i što je veoma bogata beta karotenom i vitaminom B 6, bundeva je odlična za pomoć pri hidratizaciji, jer jedna porcija kuvane ili ispasirane bundeve sadrži 230 ml vode.

dreamstime_s_29031485

Citrusno voće – velika narandža sadrži 160 ml vode, dok polovina grejpfruta sadrži 151 ml. Pored vode, sa citrusnim voćem unosimo i u ovim hladnijim danima, veoma važan vitamin C.

Krastavac – Krastavac je povrće koje se 90 odsto sastoji od vode, a šolja naseckanog krastavca obezbeđuje 100 ml vode. Pored toga krastavac je, ne biste verovali, takođe bogat vitamnom C.

dreamstime_s_26634121

Višnje/trešnje – su veoma bogate antioksidantima, sadrže vlakna i deluju na bol gotovo poput aspirina. Šolja višanja ili trešanja sadrži 127 ml vode.

Zobena kaša – Obzirom da je žitarica nikad ne bismo pomislili da je dobra za hidratizaciju organizma, ali jeste. Jedna šolja zobene kaše sadrži 197 ml vode, a pomaže i pri snižavanju holesterola. Savršen način da započnete dan.

Jabuka – lekovita svojstva ovog voća su uveliko poznata, odličan su izvor antioksidanata, vlakana i kvercetina, a jedna jabuka srednje veličine sadrži 191 ml vode.

Sigurni smo da ćete uz ove namirnice vaš dnevni unos vode držati na zavidnom nivou.

Piši!
Širi dalje!

Napišite komentar

Zdravlje

Dokazano je da aromaterapija može pozitivno da utiče na mnoga stanja i da ubrza proces ozdravljenja, opusti, smiri, uspava. U poslednje vreme se mnogo priča o aromaterapiji sa mirisom narandže koja je prema nekim...